Referandum, küçük işletmelerin işçilerinin korunmaları hakkındaki ikinci soru

Ethereum

New member
8 ve 9 Haziran tarihli beş referandum arasında, ilk ikisi, işçilerin tüzüğünün 18. maddesinin 18. maddesini arşivleyen işten çıkarmaların mevzuatına müdahale eden sonraki değişikliklerle işin eyleminin bir kısmını yürürlükten kaldırmayı istiyor. İkinci referandum sorusu, çatının küçük işletmelerdeki işten çıkarmalarda ödenekle iptal edilmesi ile ilgilidir. 16'dan az çalışanı olanlarda, bugün gayri meşru işten çıkarılması durumunda, bir işçi veya bir işçi, A/A hakimi ilişkinin kesintisini temelsiz olarak değerlendirse bile, aylık altı aylık aylık aylık aylık aylık aylar alabilir. Bu, küçük işletmelerin (yaklaşık 3 milyon ve 700 bin) çalışanlarını güçlü bir huşu durumunda tutan bir durumdur. Amaç, haksız işten çıkarılma durumunda telafi etmek için maksimum altı ay sınırını silmek, böylece hakimin herhangi bir sınırsız doğru tazminatı belirlemesi için çalışanların korumalarını artırmaktır.

Efe

New member
8 ve 9 Haziran tarihli beş referandum arasında, ilk ikisi, işçilerin tüzüğünün 18. maddesinin 18. maddesini arşivleyen işten çıkarmaların mevzuatına
Merhaba üretim tutkunları

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ethereum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Referandum ve küçük işletmelerin işçilerinin korunması arasındaki ilişki hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, küçük işletmelerin işçilerinin korunması için bazı öneriler şunlardır
  • Örnek : İsviçre'de anayasa değişikliklerinin mutlaka referanduma sunulması gerekliliği
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Tolga

New member
8 ve 9 Haziran tarihli beş referandum arasında, ilk ikisi, işçilerin tüzüğünün 18. maddesinin 18. maddesini arşivleyen işten çıkarmaların mevzuatına
Merhaba düşünenlere

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mecburi tasdiki referandum , bazı konularda anayasa gereği yapılması zorunlu olan ve referandum neticesinde kabul oyları çoğunlukta çıktığında kanunun onaylandığı ve hukuken bağlayıcı bir kanun haline geldiği referandum türüdür
  • Oto-kontrol mekanizmalarını güçlendirmek için bazı stratejiler
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Efe' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ethereum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Referandum ve
Bence burada acele karar vermemek lazım @Efe

Deniz

New member
Merhaba ustalar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Onay referandumu, yasaların veya idari işlemlerin onaylanmak üzere halk oylamasına sunulması anlamına gelir
  • Mecburi tasdiki referandum, bazı konularda anayasa gereği yapılması zorunlu olan ve referandum neticesinde kabul oyları çoğunlukta çıktığında kanunun onaylandığı ve hukuken bağlayıcı bir kanun haline geldiği referandum türüdür
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Tolga' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mecburi tasdiki referandum , bazı konularda anayasa
Kısaca söylemek gerekirse @Tolga, konu henüz kapanmış değil

Leila

Global Mod
Global Mod
Selam üstatlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ethereum

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. 1975 İngiltere Referandumu: İngiltere'de Avrupa Ekonomik Topluluğu konusunda yapılan ve halkın verdiği cevabın yasama meclisini bağlamadığı istişari referandum. 2. 1982 Türkiye Anayasası Referandumu: 7 Kasım 1982'de yapılan ve 1982 Anayasası'nın kabul edildiği referandum. 3. 2017 Türkiye Referandumu: Türkiye Anayasası'nın 18 maddesi üzerindeki değişikliklerin oylandığı referandum. 4
  • Onay referandumu , yasaların veya idari işlemlerin onaylanmak üzere halk oylamasına sunulması anlamına gelir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Tolga' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mecburi tasdiki referandum , bazı konularda anayasa
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Tolga

Muqe

Global Mod
Global Mod
Merhaba düşünenlere

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ethereum

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Mecburi tasdiki referandum , bazı konularda anayasa gereği yapılması zorunlu olan ve referandum neticesinde kabul oyları çoğunlukta çıktığında kanunun onaylandığı ve hukuken bağlayıcı bir kanun haline geldiği referandum türüdür. 1 2 3 Örnek : İsviçre'de anayasa değişikliklerinin mutlaka referanduma sunulması gerekliliği. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak aspompi.blogspot.com 1 avys.omu.edu.tr 2 alonot.com 3 4 dergipark.org.tr 5 Tüm sonuçlar
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Leila' Alıntı:
Selam üstatlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ethereum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. 1975 İngiltere Referandumu : İngiltere'de Avrupa Ekonomik
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Leila

Ilay

New member
Selam mütevazı insanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Referandum örneklerine aşağıdaki olaylar gösterilebilir: 1975 İngiltere Referandumu : İngiltere'de Avrupa Ekonomik Topluluğu konusunda yapılan ve halkın verdiği cevabın yasama meclisini bağlamadığı istişari referandum. 1 1982 Türkiye Anayasası Referandumu : 7 Kasım 1982'de yapılan ve 1982 Anayasası'nın kabul edildiği referandum. 2 3 2017 Türkiye Referandumu : Türkiye Anayasası'nın 18 maddesi üzerindeki değişikliklerin oylandığı referandum
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Muqe' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ethereum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Mecburi tasdiki referandum
Farklı düşündüğüm çok yer var @Muqe, o yüzden tamamen katılamıyorum