Oynandı: viking hayatta kalma oyunu Valheim | sıcak çevrimiçi

Leila

Global Mod
Global Mod


  1. Oynandı: Valheim viking hayatta kalma oyunu

Valheim, 2019’un başlarında Steam’de Erken Erişim programında başlamalıdır, şu ana kadar yalnızca pre-alpha olarak mevcuttur, ancak Windows ve Linux için ücretsizdir. Ancak Valheim zaten çok eğlenceli olduğu için çok oyunculu Viking hayatta kalma oyununu denedik (aşağıdaki videoya bakın).


Valheim Çok Oyunculu

Pek çok Viking: Valheim’da ateş ruhlarına, her türlü kötü cüceye, Draugr’a ve trollere karşı birlikte savaşabilirsiniz.

Valhalla’ya gitmek


Rastgele oluşturulmuş devasa bir dünyada, Vikingimiz Valhalla’ya layık olduğunu kanıtlamalıdır. Bunu yapmak için, küçük gri cücelerin en kolay rakipleri olduğu çeşitli kötü yaratıklara karşı savaşması gerekiyor.

Bu oyunun başında zaten bazı kumaş kıyafetleriniz ve bir el feneriniz var. İkincisi, oldukça hızlı ve çok sayıda karşılaştığınız çirkin gri cücelere karşı pratik bir silah olduğunu kanıtlıyor. Şanssızsanız ve şanssız bir noktada başlarsanız, gerçekten başlamadan önce kuyruğunuza takmış olursunuz. Bu çok fazla hayal kırıklığına neden olabilir.

Diğer oyunlardan da bilindiği gibi önce odun ve taş topluyorsunuz. Ayrıca, daha iyi aletlerin ve mızrakların yapılabileceği, nehir kıyısında yatan çakmak taşları da pratiktir. Pek çok kaynağın yağmalanması gerekiyor, bu nedenle, bunlar her zaman gri cüceler veya daha kötüleri tarafından korunsa bile, bitmemiş evleri ve ayakta duran sunakları yağmalamak için bir gezi yapmaya değer.




Onları Valheim'a götür



Portallar devasa harita üzerinde iki noktayı birbirine bağlar ve çok uzak mesafeleri saniyeler içinde ışınlar.



Devasa haritayı keşfetmek için bir sal inşa edebilir, nehirler ve kıyılar boyunca yavaş yavaş yelken açabilirsiniz. Portallar daha da pratiktir: üssünüzde ve uzakta bir portal oluşturursanız, bunlar otomatik olarak bağlanır ve haritanın bir ucundan diğer ucuna saniyeler içinde ışınlanabilirsiniz.

Hala bir öğreticiden yoksundur, bu da oynamaya başlamayı zorlaştırır. Hangi düşmanları nasıl yendiğinizi ancak zor yoldan, hangi kaynakları nerede bulabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Hayal kırıklığına karşı fazla sabrınız ve toleransınız yoksa, mevcut Valheim wiki’sini inceleyebilir veya ilk adımlarımızı attığımız videoyu izleyebilirsiniz.


Birçok düşman


Şanslıysanız, haritanın nispeten sakin bir bölgesinde çok sayıda çimen, etrafta taş ve birkaç ağaç ile başlarsınız. Sonra yerleşebilir ve bir üs inşa edebilirsiniz. Haritaya ne kadar çok girer ve diğer biyomları keşfederseniz, o kadar çok düşmanla karşılaşırsınız.

Düşmanlar manzaraya göre değişir: Geceleri karanlık ormanda dolaşırsanız, gri cücelerin çok daha güçlü olan ağabeylerini görürsünüz. Barrow’un zindanları Draugr tarafından korunmaktadır; Bu oldukça dayanıklı hortlaklar, mezarları içten ve dıştan korurlar. Ancak, burada daha fazla ganimet var. Ateş topları atan ateş ruhları çok sert değillerdir ama hızlıdırlar ve çok hareket etmeye devam etmelisiniz.

Kaynakların dağılımı, bir biyomda kendinizi rahat hissetmemenizi sağlar: bakır yalnızca karanlık ormanda bulunur; Öte yandan demir, yalnızca bozkırlarda göktaşı parçaları şeklinde veya bataklık ve karlı biyomlarda bulunur. Ancak soğuk nedeniyle, çok hızlı bir şekilde sağlığınızı kaybetmeden ikincisine giremezsiniz.

Deneyimli oyuncular, Valheim’da karakterin üzerinde yükselen ve çok sayıda darbe alabilen dağ ve orman trolleriyle de uğraşabilir. Şimdiye kadar oyundaki tek “patron rakip”, kurbanlık bir sunak ateşine atılan sekiz “Antik Tohum”dan çağrılan bir “Yaşlı”.


Önerilen editoryal içerik



İzninizle, buraya harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) yüklenecek.



Her zaman YouTube videoları yükleyin

YouTube videosunu şimdi yükleyin



Valheim için c’t-zockt canlı yayın kaydı




uygunsuz operasyon


İşlem çok sezgisel değildir: Envanterinizi açtığınızda sağda küçük bir zanaat menüsü de gösterilir, ancak yalnızca birkaç araç ve bir çubuk için. Şömine, tezgah veya ev inşa etmek istiyorsanız, ayrı, net olmayan bir menüye sahip bir inşaat çekicine ihtiyacınız var ve ardından F tuşu ile kategoriler arasında ve Q ve E ile tek tek tarifler arasında gezinin.

Grafikler çok büyüleyici ve Viking manzarasıyla iyi gidiyor. Çim gibi bazı yapılar hala biraz pikselli görünüyor, bu da manzara resimlerini ve özellikle gün batımında ormanın renklerini etkiliyor. Programcının gerçekçilikten çok fazla vazgeçmesi iyi. Bu, fantezi oyununun büyüsünün çoğunu ortadan kaldırırdı.

Çözüm


Oyun şu ana kadar yalnızca alfa sürümünde bulunduğundan, henüz kesin olarak değerlendirilemiyor. Ama zaten birkaç saat boyunca iyi bir eğlence ve meydan okumalar sunuyor. Oyun prensibi umut vericidir ve diğer hayatta kalma oyunlarından oldukça farklıdır.

Valheim, çok oyunculu modda çok eğlenceli çünkü birlikte bir yerleşim yeri kurabilir ve harika rakiplerle karşılaşabilirsiniz. Ancak birkaç portalda, yalnızca kendi portallarınız birbirine bağlı olmadığından genel bakışı hızla kaybedersiniz.




Itch.io'da Valheim



Şimdiye kadar Valheim, Itch.io’da, oyunun da yüklenebileceği Itch uygulamasında mevcuttu.



Hala çok fazla içerik eksik – birkaç saat sonra mümkün olan her şeyi inşa ettiniz ve oynamaya devam etmek için neredeyse hiçbir teşvik yok. Bu nedenle yalnızca rastgele oluşturulmuş yeni haritalar çeşitlilik sunar. Daha fazla patron, bir kadın karakter ve daha çeşitli müzikler arzu edilirdi. Ancak oyunda zaten Steam’deki birçok oyundan çok daha az hata var ve bunun için ödeme yapmanız gerekiyor – Valheim’ın ilk erken erişim betası için heyecanlıyız.

Ücretsiz deneyin


Valheim’ın ilk alfa sürümü şu anda Linux ve Windows için Itch.io’da ücretsiz olarak indirilebilir. Muhtemelen önümüzdeki yıl Şubat ayından itibaren Steam’de erken erişim başlığı olarak görünecek ve bu nedenle birçok ek içerik ve bir kadın oyuncu modeli içerecek.


(lmd)



Haberin Sonu