Dursun Özbek deklare etti: “6 milyar liralık fon elde edeceğiz”

DeSouza

New member
Galatasaray Kulübü Lideri Dursun Özbek, yeni dönem için en yeterli kadroyu kurmaya çalıştıklarını belirterek taraftarların gurur duyacağı bir futbol kadrosu seyredeceğini söylemiş oldu.
Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Nef Stadı’nda gerçekleştirilen ve idare konseyi üyelerinin de hazır bulunduğu temmuz ayı olağan divan heyeti toplantısında, misyon müddetlerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Mali yapı prestijiyle girilen faiz sarmalının kulübü feci biçimde yıprattığını kaydeden Özbek, “Senede 400-450 milyon liraya yakın faiz ödüyoruz. Buna karşın Türkiye’nin en başarılı spor kulübüyüz. bir daha iddialıyız, şampiyonlukların peşinden koşuyoruz. Bu paranın ödenmediğini düşünün, sportif faaliyetlere ne kadar katkı vereceğini hesap edin. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan sportif başarılara ulaşmak için çalışmalara devam ediyor, en yeterli kadroyu kurmaya çalışıyoruz. Bir liranın bile hesabını yaparak hareket etmek zorundayız. Bu dönem tüm Galatasaraylıların gurur duyduğu bir grup seyredeceğiz. Yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünmek durumundayız. Hem sizden hem taraftarlarımızdan sabredilmesini istiyorum. Transfer, hassas bir olay. En uygun biçimde yapmaya çalıştığınızda ufak gecikmeler oluyor ancak hızla halledeceğiz.” sözlerini kullandı.
“Florya’daki proje yardımıyla 6 milyar liralık fon elde edeceğiz”
Kulüp tesislerinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Dursun Özbek, şunları söylemiş oldu:
“Kemerburgaz’a taşınmak için arazi çalışmaları başlatıldı. Altyapı ve A kadro için kıymetli olduğunu düşündüğüm, bize tahsis edilen üç parselin 30 yıllık üst kullanım hakkının tapularını aldık. Galatasaray’ın geleceği, burada yapacağımız tesislerle epeyce ilişkili. 31 Temmuz’da yapacağımız yetki genel heyetinde burada yapacağımız asıl çalışmalarla ilgili sizden yetki isteyeceğiz. Florya’daki gayrimenkullerin geliştirilmesi için benim başlatmış olduğum bir hareket vardı. Galatasaray Kulübü, Florya’daki proje yardımıyla masraflar çıktığında yaklaşık 6 milyar liralık fon elde edecek. Kulübe son derece karlı olacak biçimde yapacağız.”
Sahip oldukları tesislerin kulübe yakışmadığını lisana getiren Özbek, “Florya’daki tesislerimizin durumu nedir, gelin bir görün. Geçen hafta Eyüpspor tesislerini gezdim. Şahsen Galatasaray Kulübü Lideri olarak tesislerimizin durumundan utandım. 40-50 sene evvel yapılmış tesislerde futbolcularımızı ve altyapılarımızı barındırıyoruz. Futbol için bizim kalemiz olan Florya’nın güncellenmesi gerektiğini söz ediyorum. İki alanımız var, biri bakımda. Asıl büyük saha bakımda olduğu için A ekibimiz öteki küçük alanda antrenman yapıyor. Bu Galatasaray’a yakışıyor mu? Onun için biz Kemerburgaz’a taşınmak zorundayız.” değerlendirmesinde bulundu.
“Adayla ilgili verdiğimiz kelamı yerine getirdik”
Eski kulüp liderleri Mustafa Cengiz ve Burak Elmas’a Galatasaray Adası ile ilgili teşebbüsleri için teşekkür eden Dursun Özbek, “Adayla ilgili verdiğimiz kelamı yerine getirdik. Ada üç parselden oluşuyor. 1959’da bir parsel kulübe kazandırılmış. Öteki iki parselle ilgili sorunu de kökünden çözdük. Adanın üst kullanım hakkının 30 yıllığına bize verilmesini istedik ve bu hakkı aldık. Bu adanın âlâ hizmet vermesi için geliştirilmesi gerekiyor. O çalışmaları da yapıyoruz. Yalnızca üyelerin ve konuklarının kullanacağı bir toplumsal tesis olacağı kelamını vermiştik. O denli de yapacağız. Adada kendimizin yönettiği bir işletme sistemiyle en âlâ hizmeti vereceğim. Ticari bir işletme, kar hedefi güden bir yer olmayacak.” diye konuştu.
Kuveyt Havayolları ile yaptıkları sponsorluk görüşmesine değinen Dursun Özbek, “Kuveyt Havayolları yetkilileri bizi ziyaret ederek bir sponsorluk hizmeti vermek istediklerini belirtti. Galatasaray’ın bilhassa 2000’li senelerdaki başarılarından daha sonra Avrupa, Asya ve Afrika’da taraftarların teveccühüne sahip olmuş başarılı bir kulüp olduğunu anlattık. Müslüman bir ülkenin grubunun, Müslüman dünyasına nasıl umut olacağını anlattık. Kendi ortalarında görüşüp bize karşılık vereceklerini söylemiş olduler lakin şimdiye kadar bir yanıt gelmedi.” diye konuştu.
Bankalar Birliği mutabakatından kalan krediyi kapatmayı hedeflediğini de aktaran Galatasaray Kulübü Lideri, yapılandırma mutabakatından çıkarak bu prangadan kurtulmak istediklerini belirtti.
Dursun Özbek, 30-31 Temmuz’da düzenlenecek olağanüstü bütçe ve yetki genel şuralarında Kemerburgaz, Florya ve Galatasaray Adası’nda yapılacak çalışmalarla ilgili finansman sağlanması için talep ettikleri bütçelerin üyelerin takdirine sunulacağını da kelamlarına ekledi.