c’t Labs: Parlaklık Ölçer | sıcak çevrimiçi

Leila

Global Mod
Global Mod



Mavo USB monitör



Alman dili bize bir parlaklık ölçer olarak harika kelimeler verir. Örneğin, Gossen-Metrawatt’tan Mavo-Meter USB’yi belirtir. Ölçüm cihazı, rengi düzeltilmiş fotodiyotlu bir sensör kafasından ve parlaklığı metrekare başına kandela cinsinden (cd/m) gösteren ekran modülünden oluşur.2) belirtmek.

c’t Editörlerinden Mavo sayaçları, PC monitörleri, televizyonlar ve diğer tüm entegre ekranlar ve ekranlar söz konusu olduğunda kullanılır: dizüstü bilgisayarlarda, tabletlerde, hepsi bir arada PC’lerde, akıllı telefonlarda, medya oynatıcılarda ve hatta akıllı saatlerde. Bu ekranların önemli özellikleri yalnızca maksimum ve minimum parlaklık değil, aynı zamanda aydınlatmanın tekdüzeliğidir. Bunun için ekranın farklı noktalarında parlaklığı ölçüyoruz.







Ölçüm kafası ekrana bastırılır.



Bununla birlikte, söz konusu cihazların enerji tüketimini veya pil ömrünü ölçmek söz konusu olduğunda Mavo ölçer de vazgeçilmezdir: ekranlar, mobil cihazlardaki en büyük enerji tüketen unsurlar arasındadır. Sonuç olarak, anlamlı ve tekrarlanabilir ölçümler ancak mümkün olan en parlak ekranla gerçekleştirildiğinde mümkündür. Dizüstü bilgisayarlar ve hepsi bir arada bilgisayarlar için parlaklığı genellikle 100 cd/m olarak ayarlarız2 açık – normal şekilde aydınlatılan ofislerde yansıma önleyici ekranlarda çalışmak için önerilen bir değer. Ancak, ayar seçenekleri genellikle çok kaba seviyeler belirttiğinden, tam olarak 100 cd/m² ayarlamak her zaman mümkün değildir.2 seçmek.

Doğruluktan bahsetmişken: Üreticiye göre Mavo-Monitor USB, DIN 5032-7’ye göre B sınıfına karşılık gelir, ancak bu, ölçümde yüzde 10’luk bir “toplam hataya” izin verir. Mavo-Monitor USB yüzde 8’in altında kalmalı — bu pek doğru görünmüyor. Ancak kutunun maliyeti 1000 avronun çok üzerinde; hassas parlaklık ölçümü oldukça pahalıdır.


(ciw)



Haberin Sonu