c’t-Labs: Gök gürültülü fırtınalar sayesinde doğru ölçüm yapın

Leila

Global Mod
Global Mod
arada bir kutunun dışında düşünmek ve aptal bir teknisyen olmamak için mühendis olarak işinden vazgeçti. Neyse ki, c’t laboratuvarlarında o kadar çok ölçüm teknolojisi var ki, şimdiye kadar çok az vatan hasreti yaşandı.







Dün saç yolma günüydü. Sabah mevcut Haswell PC testimizde adaylardan birinin neden işlemci sunumundan sonra beklediğimizden çok daha fazla güç çektiğini öğrenmek istedik. Aslında her şey oldukça iyi başladı ve her değişiklikte birkaç watt düştü. Ancak öğle saatlerinde varsayımlar başladı. Halihazırda ölçülen kayıtlar tekrar ayarlanamadı, ölçülen değerler alışılmadık derecede güçlü bir şekilde dalgalandı. Sadece test masalarındaki son tarihler ve parlak kırmızı alanlar yüzünden değil, aynı zamanda ofislerdeki ölçüm istasyonlarındaki bunaltıcı sıcak yüzünden de ter dökmek için mücadele ettik. Öğle yemeği molamızın ardından Haberler binasının kuzey tarafındaki 30 derece sınırını çoktan aşmıştık.

Daha sonra 30 ölçüm denemesi ve ölçüm sisteminde çeşitli modifikasyonlar gibi görünen şeyi yavaş yavaş fark ettik: Ölçüm teknolojisinde ısı yok! Neyse ki alt katta kendinizi test etmek için mükemmel olan klimalı laboratuvarlar da var. Birkaç dakika sonra meslektaşlarıma aşağıdaki e-postayı gönderebildim:


Uyarı: ölçüm cihazları ve ölçütlerde ısı yoktur

Mevcut sıcaklıkların ölçüm sonuçları üzerinde önemli bir etkisi vardır!

Şu anda elektrik tüketiminde neredeyse %30 fark görüyoruz: ofis 15,5 watt, klimalı laboratuvar: 12 watt.

Diğer ölçümlerin ve kıyaslamaların benzer dalgalanmalar göstermesi tamamen mümkündür. Bu nedenle lütfen şu anda sadece klimalı ofislerde ölçüm yapın veya sabah erken saatlerde sonuçları tekrar kontrol edin.


O zamanki koridor sloganı şuydu: 30 derece – yüzde 30.

Dün geceki şiddetli fırtınanın ardından bugün spektrum sona erdi ve Haberler’nin ölçüm teknolojisi tekrar hizmete girdi.


(olmak)



Haberin Sonu