c’t gambles oyun incelemesi – Deliver Us The Moon: Fortuna

Leila

Global Mod
Global Mod
Bağımsız macera Bize Ay’ı Getirin: Fortuna, dünyanın enerji rezervlerinin tükendiği bir gelecekte geçiyor. Artık ayda bir yerleşim yeri ve insanlığın hayatta kalmasını sağlayacak yeni bir enerji kaynağı var. Dünya, bir gün ışıklar sönene kadar bir enerji iletim ağı aracılığıyla ay tarafından beslenir. Aydan artık yaşam belirtisi yok. Ve enerji olmadan.


Kesintiden yıllar sonra, Dünya Uzay Ajansı’nın kalan birkaç çalışanı umutsuz bir kurtarma girişimine cesaret ediyor: Oyuncu, kalan son roketle aya uçması gereken bir WSA astronotu rolünü üstleniyor: Ayı Kurtarın .

Macera, 2016’da bir Kickstarter kampanyası aracılığıyla kendini başarıyla finanse eden ve 2018 Eylül ayının sonunda, Deliver Us The Moon macerasının ilk bölümü “Fortuna”yı Steam’de yayınlayan küçük Hollandalı geliştirici ekibi KeokeN Interactive’den geliyor. Ayrıntılı oyun grafikleri ile Gamescom’daki Indie Arena’da heyecan yarattı. Gerçekten görülmeye değer.


Deliver Us The Moon’da, aydan dünyaya enerji iletimini yeniden sağlaması gereken bir astronotu oynuyorsunuz.
(Resim: Keoken Interactive)

İlk görev olarak, oyuncu, tek bir meslektaşının radyo aracılığıyla bazı talimatlar vermesi ve yaklaşan bir toz fırtınası uyarısı ile roketi fırlatma için hazırlamalıdır. Fırtına, kalkıştan kısa bir süre sonra kontrol odasıyla temasın kesilmesinden de sorumludur. Yani astronot kendi başına. Ay yüzeyinin kilometrelerce yukarısındaki istasyona yanaşmak ve yaşam desteğini etkinleştirmek gibi sayısız görev onu bekliyor. Bazı görevler rahat bir şekilde tamamlanabilir, diğerleri ise özellikle hava tükendiği için her saniye önemlidir.

Acil görevlere ek olarak, oyuncunun istasyon ekibinin nerede olduğu ve elektrik kesintisinin nedeni hakkında ipuçları toplaması gerekiyor. Konu – tipik bir macera – doğrusaldır, ancak bazı sürprizler içerir. Oyun ilerledikçe, oyuncu yardımcısı olarak ASE adında küçük bir robot bulur.

İlginç grafikler, vasat kontroller



Macera, canavar olmamasına rağmen kısmen uzaylıları anımsatan, görülmeye değer grafikleri ve yoğun atmosferi ile ikna ediyor. Güç istasyonunun üç boyutluluğu, ISS’ye dayanmaktadır. Ne yazık ki, klavye kontrolü değiştirilemez – WASD dışında, diğer tuşlar sıfır yerçekimi hareketine yardımcı olur. Neyse ki oyun, gamepad’leri de destekliyor.

Zor veya zaman açısından kritik bir aktivitede ölürseniz, son kaydetme noktanızdan devam edersiniz. Ancak bu oyunu belirler, manuel kaydetme işlevi yoktur. Genellikle geriye kalan tek şey son birkaç adımı tekrarlamaktır.

Deliver Us The Moon’un grafikleri Unreal 4 motoru tarafından desteklenmektedir.Fortuna’nın ilk bölümü şu anda yalnızca Windows PC’lerde (en az Windows 7, DirectX 11) çalışıyor ve Steam’de yaklaşık 20 Euro’ya mal oluyor. Geliştiriciler ayrıca Kickstarter’da bir XBox sürümü sözü verdiler. Toplamda beş bölüm planlanıyor, dolayısıyla Moon’un hâlâ birkaç sürprizi var.


(rap)



Haberin Sonu