“Buradan kolay çıkılmayacağını göstereceğiz”

DeSouza

New member
Arabam.com Konyaspor’da teknik yönetici İlhan Palut, alana birinci maçta yeterli bir sonuç almak için çıkacaklarını söylemiş oldu.
İlhan Palut, Koyuncu Küme Kayacık Tesisleri’nde idman öncesi yaptığı açıklamada, kadronun kamplar, hazırlık maçları ve hafta içi idmanlarla Bate Borisov maçına hazır olduklarını söylemiş oldu.
UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni fazlaca önemsediklerini anlatan Palut, “Her kulvar kıymetli. Kümelere katılmak istiyoruz. Bu, uzun bir müddetç üzere duruyor, 3 rakibi elemek gerekiyor. Yarın da bunlardan birincisiyle oynayacağız. Maça kendi alanımızda üzere görünse de BateBATE Borisov mesken sahipliğinde çıkacağız. Rakibin tahlilini yaptık. Son derece organize grupla oynayacağız. Oyun istikrarı olan bir rakibimiz var. Her ekibin olduğu üzere onların da zaafları var. Alana birinci maçta düzgün bir sonuç almak için çıkacağız. Oğulcan’ın sakatlığı haricinde eksiğimiz yok.” diye konuştu.
Palut, ekibin gücünden ve isteğinden mutluyum olduğuna dikkati çekerek, “Takımımız çok konsantre bir biçimde çalıştı. Bunu goreceğimiz yer de yarın saha lakin Başakşehir ile yaptığımız hazırlık maçına göre daha düzgün bir oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Başımda birinci 11 aşikâr. Gönül istiyor ki birinci maçta rahat sonuç alalım lakin olayı dakika dakika yaşayacağız.” dedi.
“Topa sahip olmaya çalışan bir Konyaspor izleteceğiz”
Karşılaşmaya hazır bir 11 ile çıkmayı planladıklarını tabir eden Palut, şunları kaydetti:
“Atak tertipleri, şut çalışmaları üzere hazırlıklarımızı yaptık. Yarın oyuncularımızdan bu çeşitliliği bekliyoruz. Bu denemeleri yapan bir Konyaspor gorebiliriz. Kendi liginde dominant bir grup ve oyun ezberleri var, bundan vazgeçmiyorlar lakin bizim de bir oyun kurgumuz var. Genel manada topa sahip olmaya çalışan bir Konyaspor izleteceğiz. Konya’da oynanacak olmasının kağıt üzerinde avantajı var lakin alanda bunu sonuca dönüştüreceğiz.”
Palut, kendisinin birinci Avrupa maçı olmasından dolayı heyecanlı olduğunu, lakin bunun panik düzeyinde olmadığını kelamlarına ekledi.
“Buradan kolay çıkılmayacağını göstereceğiz”
Yeşil beyazlı kadronun kalecisi İbrahim Sehic ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde uğraş edecekleri için keyifli olduklarını söylemiş oldu.
Yarın oynanacak maça ait Sehic, “Rakibi fazlaca uygun tanımıyoruz lakin gerekli tahliller yaptık, kalemizi genel kapatıp goller bulmayı hedefliyoruz. Katiyetle galip gelmek istiyoruz. İkinci maçta ise taraftarımızın da avantajını kullanıp istediğimiz kararı elde etmek istiyoruz.” dedi.
Sehic, bu vakit kadar yaptıkları hazırlıkların yalnızca Avrupa için olmadığına işaret ederek, “Lig için de motive oluyoruz. Yeni katılan arkadaşlarımız var, yarın ki maça odaklandık. Şu ana kadar âlâ hazırlandık. Yeni oyuncular da fazlaca yetenekli. Fizikî olarak kısa müddette hazır olacaklar. Yarın oynayacağımız grup fizikî olarak hazır. Geçen yıl konutumuzda kolay yenilmeyen bir grup olduğumuzu ve buradan kolay çıkılmayacağını göstereceğiz.” tabirlerini kullandı.
Antrenman
Palut ve yardımcı antrenörler idaresinde gerçekleştirilen idman ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladı.
ondan sonrasında topla yapılan ısınma hareketleriyle devam eden egzersiz, hamle çalışmasının akabinde oynanan çift kale maçla tamamlandı.