Beşiktaş Müzesi kapılarını bir daha açtı

DeSouza

New member
Pandemi periyodunda yaklaşık 2.5 yıldır ziyaretçilerinden uzak kalan Beşiktaş Müzesi, bir daha faaliyete geçti.
Yenilenen yapısıyla 1650 metrekarelik bir alanda konuklarını ağırlayan Beşiktaş Müzesi, siyah beyazlı kulübün tarihinin yanı sıra, ziyaretçilerini Türkiye spor tarihine de bir seyahate çıkarma maksadıyla kapılarını açtı.
Beşiktaş Müzesi Müdür Vekili ve Müze Koleksiyon Yöneticisi Koray Sağlam, pandemi şartlarının yarattığı güçlü günleri nispeten geride bıraktıklarını söylerken “Tüm dünyayı tesiri altına alan Covid-19 Salgını niçiniyle, halk sıhhatini muhafaza önlemleri kapsamında ziyaretçilerimizden uzak geçirdiğimiz uzunca bir müddetnin sonunda, Beşiktaş JK Müzesi olarak yine ziyaretçilerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’nin birinci tescilli spor müzesi olan Beşiktaş JK Müzesi, çağdaş müzecilik kriterleri doğrultusunda yenilenen yapısıyla 1650 metrekarelik bir alanda, periyodik ve daima stantlarıyla konuklarını ağırlıyor.” dedi.
Müzenin yeniliklerinden de bahseden Koray Sağlam “Vodafone Park’ın Dolmabahçe tarafından, tarihi 19 Mayıs kapısından girildiğinde, klasik müzecilik anlayışının birinci elden anımsattığı tozlu rafların, nesne temelli sergileme anlayışının epey ötesinde, ziyaretçisini merkeze alan, etkileşimli, engelli dostu, çocuk dostu, dijital sergilemelerin yüklü olduğu bir müzede konuklarımıza eşsiz bir tecrübe alanı sunuyoruz. Beşiktaş JK Müzesinde, yalnızca Beşiktaş JK tarihinden değerli anıları, eşsiz kupaları, yıldız isimlerimizin terlettiği formaları sergilemekle yetinmiyor, beraberinde Türkiye spor tarihine de bir seyahate çıkıyoruz. Sportif mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılması için en uygun şartlarda saklandığı, belgelendiği, sergilendiği bir alan olmanın yanı sıra, bulunduğu bölgenin kültürel sürekliliğin devamına katkı sunan, her kesitten ziyaretçisine eşit arada yaklaşan, erişilebilir, kapsayıcı bir müze olma misyonuyla çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara, yarının profesyonellerine, çocuk ve gençlere örnek teşkil edecek Beşiktaş JK etik pahalarını öne çıkararak, sporun birleştirici gücünün altını çiziyoruz; sporda şiddetin önüne geçebilmek ismine, centilmenliği vurgulayan toplumsal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz.” diye konuştu.

Koray Sağlam, Beşiktaş Müzesi’nin sanata verdiği tartının altını çizerken “Verdiğimiz uzun ortanın akabinde, sergilemelerimizde Beşiktaş JK’nın unutulmaz anlarını, yerlerini, figürlerini, gol sevinçlerini fırçasıyla bir kere daha ölümsüzleştiren kıymetli ressamımız Nihat Cihan Derman’ın yapıtlarının röprodüksiyonlarıyla spor tarihimizden sayfalara, bu defa sanatsal bir yaklaşımı ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Sportif mirasımızın sanatla harmanlandığı Beşiktaş JK Müzemize bütün konuklarımızı bekliyoruz.” tabirlerini kullandı.
Zülal Gök: “Yeni bir unsur imza atmanın gururunu yaşıyoruz”
Beşiktaş Müze ve Tarih Danışmanı Zülal Gök ise, ressam Nihat Cihan Derman’ın çalışmalarına dikkat çekerken “Müzemiz 2,5 yıl ortadan daha sonra Nisan ayında kapılarını bir daha ziyaretçilerine açtı. Açıldığı günden itibaren ziyaretçilerimizin gösterdiği ağır ilgi bizi memnun ediyor. Uzun yıllardır kulübümüze ilişkin pek epey çalışmaya imza atan ressam Nihat Cihan Derman’ın en sevilen çalışmalarının röprodüksiyonlarından derlediğimiz seçkiye müzemizde kalıcı olarak yer verdik. Evvelki senelerda da müzemizin düzenlediği çeşitli kültürel etkinliklerde yanımızda yer alan sanatkarımızın çalışmaları ziyaretçilerimiz tarafınca büyük beğeni topladı.” dedi.

Gelecek periyotlarda sanat yapıtlarının sayısını daha da arttıracaklarını söyleyen Zülal Gök “İlklerin kulübü olarak, müzemiz ismine yeni bir unsur imza atmanın da gururunu yaşıyoruz. Gelecek devirlerde sanat yapıtlarının sayısını daha da arttırmayı istek ediyoruz. Beşiktaşlı taraftarlarımızı ve tüm sporseverleri müzemize bekliyoruz.” formunda konuştu.