Alıntı: Empires of the Undergrowth – Büyük Tarama

Leila

Global Mod
Global Mod
Kraliçe karınca kuluçka odasında yatıyor. Bazı işçiler etraflarında koşuşturur ve birkaç yumurtayla ilgilenir. Ancak yeni koloninin büyümesi gerekiyor ve yiyeceğe ihtiyacı var. Oyuncu, doğru taktiklerle erken erişim oyunu “Empires of the Undergrowth”taki karıncaların büyük ve sağlam bir koloniye dönüşmesine yardımcı olur.


Slug Disco Studios’un gerçek zamanlı strateji oyunu, bazı açılardan klasik Dungeon Keeper’a benziyor. Daha yüksek bir otorite olarak, işçilere yem ve çiftlik alanları kazma, yiyecek toplama veya kurma emri verilir. İkincisi, daha fazla işçi veya asker karınca ve kaçınılmaz savaş kayıpları durumunda, sürekli bir tedarik sağlar, ancak yalnızca yiyecek mevcut olduğu sürece. Koloninin kalbi, ne pahasına olursa olsun savunulması gereken kraliçedir. Ölürse tur biter.

Farklı oyun modları, görevler ve meydan okumalar ve son olarak çok çeşitli düşmanlar, sürprizler ve bolca eğlence sunuyor. Oyuncu, sadece yer altı inşaatında değil, özenle tasarlanmış yüzeyde de farklı stratejiler deneyebilir ve harekete geçebilir.

karınca yuvası


Ana oyunda, başlangıç kolonisi olan Formicarium – yedi işçili bir kraliçe – bir bilim adamının masasında oturan bir karınca yuvasında yaşıyor. Oyun sırasında asistanı ile konuşmayı dinleyebilirsiniz. Bu, deneyler (meydan okumalar) gerçekleştirir ve biraz sadisttir.



Empires of the Undergrowth’ta iki farklı oyun varyantı arasından seçim yapabilirsiniz. Ana kampanya, bir bilim adamının masasındaki bir karınca yuvası olan Formicarium’dur.


Grafiksel olarak Empires of the Undergrowth harika – geliştiriciler Unreal 4 motorunu kullandılar – ama en azından araknofobik oyuncuları rahatsız etmeli. Karıncalar ve özellikle böcekler, yırtıcı larvalar, yengeçler, peygamberdeveleri, çeşitli örümcekler ve son olarak diğer karınca kolonileri gibi düşmanlar oldukça gerçekçi bir şekilde gösterilmiş ve canlandırılmıştır.


Ana görevi tamamlayanlar özel haritalar oynayabilir veya ücretsiz bir oyuna başlayabilir. İkincisinde, zorluğu ve düşmanları ayrı ayrı seçersiniz ve arenada farklı tüyler ürpertici sürüngenlerin birbiriyle rekabet etmesini sağlarsınız.

Erken erişim


Empires of the Undergrowth hala tamamlanmamış bir erken erişim oyunu olsa da, (savaş birimlerini kontrol etmek ve çalışmak için kullandığınız) feromon jetonlarını yerleştirirken fare düğmesinin geçiş yapması dışında herhangi bir grafik veya oyun hatası fark etmedik. Bazen çift sağ tıklama, bazen sol tıklama yeterlidir.

Özellikle önemli: Oyun nasıl cezbedileceğini biliyor ve taktikleri denemekten hoşlanan oyuncuların bir veya diğer yenilginin üstesinden gelmesine izin veriyor. Önceki içerik, saatlerce eğlenmek için zaten yeterli; Bununla birlikte, geliştiriciler, çeneli karıncalar ve yaprak kesici karıncalar gibi başka düşmanlar ve karınca kolonileri planlıyorlar – ikincisinin oynanabilir bir demo haritası zaten var.

Empires of the Undergrowth, Linux, macOS ve Windows için GOG, Itch.io ve Steam’den edinilebilir ve yaklaşık 20 avroya mal olur. Angezockt videomuzu YouTube’daki czockt kanalında veya burada bulabilirsiniz:


(rap)



Haberin Sonu