“Yeniden seçime aday değilim ve İtalya'ya taşınıyorum”

Ethereum

New member
25 Nisan 2024, 18:03


AB'nin Orta Doğu'yla ilişkilerinden sorumlu eski başkan yardımcısı: “Evim gibi gördüğüm bir ülke. AB Parlamentosu'ndan ve partimden sadece sessizlik, kimse beni savunmadı”




Tgcom24
İtalya'ya taşınma


Yunan milletvekili, Corriere della Sera ile yaptığı röportajda, İtalya'yla yalnızca rüşvet iddiaları nedeniyle tutuklanan milletvekili ortağı Francesco Giorgi nedeniyle değil, aynı zamanda ülkemizin kendisine gösterdiği sevgi ve dayanışma nedeniyle de bağlantılı olduğunu söylüyor. gözaltında kaldığı süre boyunca. “Evim gibi gördüğüm bir ülke çeşitli nedenlerden dolayı ve İtalya'da şöyle güzel bir kelime olduğu için 'garanti' tüm Avrupa'ya tercüme edilmesi gerekiyor. İtalya'da siyasi amaçlı yargılamalara karşı çıkan ve sanığın partisinden bağımsız olarak masumiyet karinesine saygı gösterilmesini isteyen bazı partiler var” diyor.




“Kimse beni savunmadı”


“Buldum Tüm Avrupa Parlamentosu'nun sessizliği çirkin AB'nin Orta Doğu ile ilişkilerinden sorumlu eski başkan yardımcısı, “Kendimi savunma ve bana karşı ustalıkla sızdırılan ve komplo kurulan her şey hakkında konuşma hakkımın böylesine anayasaya aykırı bir şekilde kısıtlanmasına itiraz ediyorum” diyor. “Siyasi bir avantaj elde etmeyi ümit eden Başkan Roberta Metsola ve benim S&D partim, kurumları savunmak yerine, seçimlerden önce Birliğin ilkelerine saygı gösterme ve milletvekillerinin özgürlüklerini ve imtiyazlarını koruma konusundaki yetersizliklerini gizlemeye çalıştı.”




Katargate skandalı


Kasım 2023'te Eva Kaili birlikte bulundu. Evde nakit 600 bin euro ve suçüstü yakalandı. Brüksel savcılığına göre Katar, “Avrupa Parlamentosu içinde önemli siyasi veya stratejik konuma sahip üçüncü taraflara büyük meblağlar ödeyerek ve önemli hediyeler teklif ederek Avrupa Parlamentosu'nun kendisini ilgilendiren ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemeye çalıştı. Kaili” çok sayıda temyiz başvurusunda bulunduğunu açıkladı: “Çeşitli üst mahkemelere. Belçika'da milletvekillerinin haklarına yönelik ihlaller, haksız tutuklanmam ve soruşturma hakiminin taraflılığı hakkında. Bir diğer itirazım da temel bir özgürlük olan basına konuşma yasağıyla ilgili, ardından da bir yıl önce talep ettiğim gibi dinlenilme ve kendimi savunma hakkımı ihlal eden Avrupa Parlamentosu'na dava açıyorum. Hatta birine başladım bile Birleşmiş Milletler'deki prosedür Belçikalı yetkililerin beni iki yaşındaki kızımdan zorla ayırması nedeniyle Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'yi ihlal ettiğim için dava açıldı. Hiçbir anne için dilemeyeceğim bir şey.”









İlgili