Trileçe Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 4 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- Karamel sos
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımıza yumurtaları alıp köpürene kadar düzgünce çırpalım. Şekeri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Materyallerin hepsini katıp karıştıralım.
- Unu dikkatli koyun ki katı bir kıvam olmasın. Akışkan bir kıvam olması gerekiyor.
- Yağlı kağıt serili borcama hamurumuzu yayarak dökelim.
- 10 dk boyunca 170 °clik fırında 10 dkda ısısı düşürülen 150 °c fırında pişirelim.
- Dikkat edin fırınınız süratli pişiriyorsa ısı ayarını daha da düşürebilirsiniz.
- Hamurumuza kürdan batırarak pişip pişmediğini denetim edelim. Çok çabuk pişiyor.
- Pişen hamuru ılıması için kenara alıp dinlendirelim.
- Sütlü şerbeti için süt, şeker ve kremayı bir kapta karıştırıp buzdolabında bekletelim.
- Karamel sosu isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Ben genelde hazır karamel sos kullanıyorum.
- Ilımış olan keki tepside zıt çevirip yağlı kağıdı çıkartalım. Çatalla yahut kürdanla delikler açalım.
- Üzerine buzdolabında soğumuş olan sütlü sosumuzu dökelim ve biraz dinlendirelim.
- 1 paket krem şantiyi hazırlayıp kekin üzerine sürelim. İsterseniz süslemek için biraz ayırabilirsiniz.
- Üzerini hamur şekillendirici aparatla biçim verebilirsiniz. Karamel sosunu dökelim. Ve ayırmış olduğumuz krem şantiyi sıkma torbasına alıp süsleyelim.
- 5-6 saat dinlendikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.