Taşıyıcı anneliğe karşı yasa tasarısı yasadır: Senato yasayı onayladı

Ethereum

New member
Evrensel suç Senato'nun yeşil ışığıyla, “başkaları için gebelik” fiilen evrensel bir suç haline geliyor; bu, izin verilen ülkelerde bu uygulamaya başvuran İtalyan çiftlerin yine de cezalandırılacağı anlamına geliyor.



Yasanın tarihi Tasarı, Adalet Odası Komitesi'ndeki İtalya Kardeşler grup lideri Carolina Varchi'nin Temmuz 2023'te Montecitorio'da 166 evet, 109 hayır ve 4 çekimser oy ile onaylanan teklifinden doğdu. . FdI senatörü Domenica Spinelli'nin de Meclis'te hatırladığı gibi, Varchi metni aslında Giorgia Meloni tarafından “önceki yasama meclisinde” sunulan metni kapsıyordu.



Yaptırımlar İtalya'da taşıyıcı annelik 2004'ten bu yana yasak. Ancak şimdi, bu yasa tasarısının yasalaşmasıyla birlikte, “başkaları için gebelik” uygulamasına başvurduktan sonra İtalya'ya dönen ebeveynler hakkında dava açılabilir ve 2015'ten itibaren hapse girebilirler. üç aydan iki yıla kadar. Bir milyon avroyu bulabilecek mali cezadan bahsetmiyorum bile.



Lega: “Yasağın delinmesini önlemek için oluşturulan yasa” Lig grup lideri Massimiliano Romeo'nun altını çizdiği “Bu hükümle, aslında İtalya'da öngörülen yasağın delinmesini önlemek istiyoruz, yurtdışına bir çocuk yaptırarak. o zaman ülkemizde tanınan kimdir”.



Tek madde Az önce onaylanan metin, suçu yurtdışına yayarak 2004 tarihli 40 sayılı kanunda değişiklik yapan tek maddeden oluşuyor. Aylar önce Senato Komisyonu'ndaki tartışma sırasında Birlik, para cezasını iki katına çıkaran ve hapis cezasını 10 yıla kadar çıkaran bir değişiklik sunarak daha da sıkılaştırma önerisinde bulunmaya çalıştı. Ancak merkez sağın geri kalanının itirazı nedeniyle bir terslik yaşandı. Lig başlangıçta değişikliği savundu ve bunun son mecliste sunduğu yasa tasarısıyla uyumlu olduğunu açıkladı. Ama sonra vazgeçmek zorunda kaldı.



Muhalefetin protestosu Kompakt muhalefet, yasa tasarısına Meclis içinde ve dışında sert bir şekilde saldırdı ve tasarıyı, Senatör Elena Cattaneo'nun yaptığı gibi, “ailelerin” ve “çocukların zararına” yönelik “ideolojik bir manifesto” olarak tanımladı. Aslında Italia Viva'da da altı çizildiği gibi merkez sağ, Ivan Scalfarotto'nun sunduğu ve yasanın “uygulanmasının” “küçüklerin hak ve çıkarlarına zarar vermediği” yönündeki değişikliği de reddetti. “Ebeveyn sorumluluğunun atfedildiği” “fiili ebeveynlerle kurulan evlatlık ilişkisinin tanınması” için “gerekli yükümlülüklerin” garanti altına alınması.



Roccella: “Bugün haklar reddedilmedi, yeniden onaylandı” “Kiralık rahim uygulamasını meşrulaştırmak için 'haklar' retoriğinin arkasına saklananlar, bunun yerine neden 'İtalya ve İtalya'nın girişimini destekleyen küresel bir feminizm ağının var olduğunu kendilerine sormalı' ülkemizi her yerde takip edilecek bir örnek olarak görüyor. Bugün İtalyan Parlamentosu'nun oylarıyla haklar inkar edilmedi, tam tersine yeniden onaylandı ve nihayet yürürlüğe girdi.” Bu, taşıyıcı annelik için evrensel suçun Senato tarafından onaylanmasının ardından Aile, Doğum ve Eşit Fırsatlar Bakanı Eugenia Roccella tarafından belirtildi.