“Soldan anti-faşistlerin faşizmi”

Ethereum

New member
bakanın iddiaları


Torino’da yaşanan anlaşmazlığın ardından Aile Bakanı Eugenia Roccella şunları suçluyor: “Yaşadıklarım çok ciddiydi çünkü bir özgürlük tapınağında, Kitap Fuarı’nda oldu, çünkü orada bir bakan olarak değil, bir kitap sunmak için bulundum. Feminizmden, kadın mücadelesinden söz eden, ama sorun yöntemde, ifade özgürlüğüne saldırılar hep soldan gelir, Renzi’nin dediği gibi anti-faşistlerin faşizmi ama faşizmdir, Schlein’ın tavrı ciddi, ciddi ki sol ifade özgürlüğünü savunmuyor”.


Elly Schlein’ın yorumu


La7’de In Onda’nın konuğu olarak Demokrat Parti sekreteri şunları söylemişti: “Demokraside muhalefet hesaba katılmalıdır. Bu, bazı şeylerin içinde yatar, sadece iktidardakileri ilgilendirmez. Biz sert yüzleşmeden yanayız. , yanıyor, ancak bu hükümetin herhangi bir muhalefet biçimiyle yaşadığı sorun gerçeküstü. Bakanların ve milletvekillerinin Nicola Lagioia’ya saldırmaya başlaması gerçeküstü. Muhalefete ve aydınlara saldıran bir hükümetin biçiminin ne olduğunu bilmiyorum. aradı, ama en azından bana yetkili görünüyor.”



Lagioia ile tartışma


Anlaşmazlığın kenarlarında, İtalya Kardeşler’in vekili Augusta Montaruli ile Kitap Fuarı’nın direktörü Nicola Lagioia arasında da şiddetli bir tartışma yaşandı. Tgcom24’e konuk olan milletvekilinin bakan Eugenia Roccella’ya yönelik protestoların ardından “Bir saat sonra sahneye geldi, protestonun meşru olduğunu söyledi ve ardından ayrıldı. Utanç verici bir davranış” sözleri bunlar. “Roccella’ya fikrini açıklama hakkını ve bakanı savunma hakkını değil, herkesin fikirlerini ifade etme özgürlüğünü garanti etmeliydin”.


“Dün ülkemiz için karanlık bir sayfa yazıldı” diye ekliyor Montaruli, meşru protesto, Roccella’nın fikirlerini açıklamasını engellediği için gayri meşru hale geldi. Bu tartışmalar karşısında omuz silkmemek gerekir, bu kutsal bir hakkın ihlalidir, değil. özellikle bakanın, ama herkesin”.


anlaşmazlık


Yirmi dokuz aktivist tespit edildi ve özel şiddet uygulamakla suçlandı. Piedmont Bölgesi standındaki sunum sırasında protestocular protesto sloganları atmaya başladı ve aktivistlerden biri dinleyen bakanın önünde protestocuların açıklamasını okumak için sahneye çıktı. Roccella daha sonra hükümetin kürtaj karşıtı suçlamalarına yanıt vermeye çalıştı ve tüm kadınları sözde “kiralık rahim”e karşı mücadelesini paylaşmaya davet etti: “Kadın vücutlarının kontrolüne karşı olduğunuz doğruysa, o zaman rahim için savaşın. Kadın bedeninin metalaştırılmasına, bir kadından yumurta alınıp başka bir kadından rahmin kiralandığı anneliğin parçalanmasına karşı mücadele edin” dedi. Bakanın toplantısını Kitap Fuarı’ndan ayrılarak bitirmesine yol açan seyirci sayısı.