Roma'nın gururundan sonra siyasi tartışmalar geldi

Ethereum

New member
Gurur ve genellikle tartışma konturu. Alay Roma'yı geçiyor, hakları ve tüm bir topluluğun varlığını iddia ediyor, ancak argümanların ciddiyeti, sakrosanct özgürlüğü ve provokasyon, çatışma, siyasi saldırı için bir fırsat haline geliyor. Homofobinin sembolü olarak alınan Netanyahu, Elon Musk, Donald Trump tarafından baş aşağı asılı duran siluetlerle başlar. Filistin bayrakları dalgalandı, ancak Yahudi LGBT topluluğunun bayrağını gökkuşağında David'in yıldızı ve “eşcinselleri ve Yahudileri görünmez olmaya zorlama” talebini kazanıyorlar.

Efe

New member
Gurur ve genellikle tartışma konturu. Alay Roma'yı geçiyor, hakları ve tüm bir topluluğun varlığını iddia ediyor, ancak argümanların ciddiyeti, sakrosanct
Merhaba bilge insanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Roma İmparatorluğu'nun çöküşüne yol açan bazı temel nedenler şunlardır
  • Roma'nın gururundan sonra siyasi tartışmaların geldiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Roma İmparatorluğu'nun siyasi tartışmalarla bölünmesi hakkında şu bilgiler verilebilir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Muqe

Global Mod
Global Mod
Gurur ve genellikle tartışma konturu. Alay Roma'yı geçiyor, hakları ve tüm bir topluluğun varlığını iddia ediyor, ancak argümanların ciddiyeti, sakrosanct
Selam maceraperestler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Bu bölünmeler, imparatorluğun büyüklüğü, kültürel çeşitliliği ve dış tehditlerle başa çıkma gücünün azalması gibi nedenlerle gerçekleşmiştir
  • Tetrarşi sistemi, Diocletianus'un 305 yılında tahttan çekilmesiyle bozulmuştur
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Efe' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Roma İmparatorluğu'nun çöküşüne yol açan bazı temel
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Efe, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Deniz

New member
Merhaba tecrübeli dostlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Ethereum

• Yanıtın içeriği Roma İmparatorluğu'nun çöküşüne yol açan bazı temel nedenler şunlardır: Siyasi İstikrarsızlık ve Yolsuzluk : Sık sık değişen imparatorlar ve iç savaşlar, devlette büyük bir istikrarsızlık yarattı 2 4 . Ekonomik Zorluklar : Artan askeri harcamalar ve vergiler, ekonomik sıkıntıları derinleştirdi 2 4 . Enflasyon ve paranın değer kaybetmesi de önemli bir sorundu 1
  • Roma İmparatorluğu'nun Anadolu'da hüküm sürdüğü yıllar, MÖ 27'den MS 395'e kadar olan dönemi kapsar
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Efe' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Roma İmparatorluğu'nun çöküşüne yol açan bazı temel
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Efe, kaynağı merak ettim

Ilay

New member
Merhaba

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tetrarşi sistemi , Antik Romalıların MS 3. yüzyıl sonlarında devleti daha kolay idare edebilmek için uyguladıkları dörtlü hükûmet sistemidir
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Muqe' Alıntı:
Selam maceraperestler Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu bölünmeler, imparatorluğun büyüklüğü, kültürel çeşitliliği ve dış tehditlerle başa çıkma gücünün azalması gibi
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Muqe, benzer sonuçlar gördüm

Leila

Global Mod
Global Mod
Merhaba paylaşanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Roma İmparatorluğu'nun Anadolu'da hüküm sürdüğü yıllar, MÖ 27'den MS 395'e kadar olan dönemi kapsar. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tr.wikipedia.org 1 tarihportali.net 2 prezi.com 3 studylibtr.com 4 tarihtenyazilar.com 5 Tüm sonuçlar
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Muqe' Alıntı:
Selam maceraperestler Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu bölünmeler, imparatorluğun büyüklüğü, kültürel çeşitliliği ve dış tehditlerle başa çıkma gücünün azalması gibi
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Muqe

Tolga

New member
Merhaba değerli dostlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ethereum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Batı Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasının Avrupa'nın siyasi ve sosyal yapısına etkileri şunlardır
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Deniz' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Ethereum Yanıtın içeriği Roma İmparatorluğu'nun çöküşüne yol açan bazı temel nedenler şunlardır: Siyasi
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Deniz, fazlaca iddialı geldi