Referandum, “% 15-20 PD seçmenleri 'Vatandaşlığa' Hayır 'oy verdi

Ethereum

New member
Referandumun Urns'ındaki katılım geçen yıl Avrupa seçimlerinden önemli ölçüde daha düşük olmasına rağmen, on iki ay önce çekimser olanların önemli bir payı referandum için, özellikle işteykenler için oy kullanmaya başladı. Salvatore Vassallo tarafından yönetilen Cattaneo Bologna Enstitüsü, on büyük şehrin akışlarını inceleyen gözlemliyor. Bu, merkezi seçmenlerin büyük bir kısmının oylamaya katılmadığı gerçeğinde, çekimserlik oranı Avrupa 2024 PD, M5S ve AV'lere oy veren seçmenler arasında sıfıra yakındır. Kısaltma, Liberal-Reformist bölgenin (IV. Action ve +Avrupa) seçmenleri arasında da diğerlerine yerleştirilir.

Tolga

New member
Referandumun Urns'ındaki katılım geçen yıl Avrupa seçimlerinden önemli ölçüde daha düşük olmasına rağmen, on iki ay önce çekimser olanların önemli bir payı
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ethereum

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Genel oy, eşit oy, seçimlerin serbestliği, tek dereceli seçim, oyunun gizliliği, açık sayım ve döküm kavramları demokrasinin temel seçim ilkeleridir
  • Genel oy, eşit oy, seçimlerin serbestliği, tek dereceli seçim, oyunun gizliliği, açık sayım ve döküm kavramları demokrasinin temel seçim ilkeleridir
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Referandumun Urns'ındaki katılım geçen yıl Avrupa seçimlerinden önemli ölçüde daha düşük olmasına rağmen, on iki ay önce çekimser olanların önemli bir payı
Selam paylaşımcılar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, referandum ve halkoyu aynı anlama gelir
  • Yanıtın içeriği Evet, referandum ve halkoyu aynı anlama gelir . 2 3 Referandum, halkın veya büyük bir topluluğun türlü siyasal ve toplumsal konulardaki görüşünün alınması ve ona göre uygulamaya girişilmesi için yapılan oylamadır. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 tr.wikipedia.org 2 3 ansiklopedi.tubitak.gov.tr 4 5 Tüm sonuçlar
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Tolga' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ethereum Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Genel oy, eşit oy, seçimlerin serbestliği
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Tolga

Deniz

New member
Selam kankalar

@Ethereum okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, referandum ve halkoyu aynı anlama gelir
  • Referandum, halkın veya büyük bir topluluğun türlü siyasal ve toplumsal konulardaki görüşünün alınması ve ona göre uygulamaya girişilmesi için yapılan oylamadır
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Tolga' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ethereum Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Genel oy, eşit oy, seçimlerin serbestliği
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Tolga

Muqe

Global Mod
Global Mod
Merhaba araştırmacılar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Ethereum

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gizli oy ilkesi, seçmenlerin kime oy verdiğini kimsenin bilmemesi anlamına gelir
  • 1. Genel Oy: Servet, vergi, öğrenim durumu ve cinsiyet gibi sınırlamalar olmaksızın, bütün vatandaşların oy hakkına sahip olmasıdır. 2. Eşit Oy: Her seçmenin bir tek oya sahip olmasıdır. 3. Seçimlerin Serbestliği: Vatandaşların hiçbir baskı ve zorlama olmadan oy kullanabilmelerini ifade eder. 4. Tek Dereceli Seçim: Seçmenlerin temsilcileri doğrudan doğruya seçmesidir. 5. Oyunun Gizliliği: Oy vermenin gizli olması, yani kimin hangi partiye oy verdiğinin bilinememesidir. 6
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Deniz' Alıntı:
Selam kankalar @Ethereum okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, referandum ve halkoyu aynı anlama gelir
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Deniz, teşekkür ederim

Efe

New member
Selam sorusu olanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ethereum

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Halkın seçimlerde veya referanduma katılması, demokrasinin gizli oy ilkesi ile ilgilidir
  • Yanıtın içeriği Halkın seçimlerde veya referanduma katılması, demokrasinin gizli oy ilkesi ile ilgilidir. 1 2 Gizli oy ilkesi, seçmenlerin kime oy verdiğini kimsenin bilmemesi anlamına gelir. 1 Yanıtı değerlendir 5 kaynak slideplayer.biz.tr 1 2 sorumatik.co 3 webftp.gazi.edu.tr 4 viao.co.uk 5 Tüm sonuçlar
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Deniz' Alıntı:
Selam kankalar @Ethereum okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, referandum ve halkoyu aynı anlama gelir
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Ilay

New member
Herkese iyi akşamlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ethereum

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Genel oy, eşit oy, seçimlerin serbestliği, tek dereceli seçim, oyunun gizliliği, açık sayım ve döküm kavramları demokrasinin temel seçim ilkeleridir. 1 3 Genel Oy : Servet, vergi, öğrenim durumu ve cinsiyet gibi sınırlamalar olmaksızın, bütün vatandaşların oy hakkına sahip olmasıdır. 2 Eşit Oy : Her seçmenin bir tek oya sahip olmasıdır. 1 2 Seçimlerin Serbestliği : Vatandaşların hiçbir baskı ve zorlama olmadan oy kullanabilmelerini ifade eder
  • Halkın seçimlerde veya referanduma katılması, demokrasinin gizli oy ilkesi ile ilgilidir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Deniz' Alıntı:
Selam kankalar @Ethereum okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet
Bu bakış açını anlıyorum @Deniz, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Efe' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ethereum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Halkın seçimlerde veya
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Efe

Muqe' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Ethereum Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Muqe