“Parti başkanlığına Bonaccini’yi önereceğim”

Ethereum

New member
Demokrat Parti böylece çekebilecek gibi görünüyor rahat bir nefes. Doldurulmayı bekleyen pek çok kutu olduğu doğrudur. sekreterlik olana grup liderleriama büyük bir engel aşılmış görünüyor.


Partinin “Üniter” lideri


Artık Bonaccini’nin garanti bir rol olan cumhurbaşkanı rolünde onaylanacağına göre, artık bir “azınlık” veya “çoğunluk”tan bahsetmek mümkün olmayacak çünkü partinin “üniter” bir liderliği olacak. Son dört günde 7 binin üzerinde abone kaydeden parti. Bu nedenle, ofisleri üyelik kotalarına göre bölmenin geleneksel yöntemi arşivlenmiş olarak değerlendirilmelidir. Açıkçası, bir değişiklik sinyalinin verilmesi gerekecek, ancak belirli bir kesinti veya vurgu yapılmadan.




Grup lideri sorusu


Gelecekteki teşkilat yapılarıyla ilgili olarak, mevcut iki kadının, Debora Serracchiani ve Simona Malpezzi’nin Meclis ve Senato gruplarının başkanlıklarında iki erkekle değiştirilmesi (muhtemel hipotez bir erkek ve bir kadın olabilir) ve Kim her halükarda iki büyük isim arasında bu konuda anlaşma sağlanabilse de sonuçta son söz her zaman dem milletvekilleri ve senatörlerin olacaktır. Şu anda Meclis’te Simona Bonafè, Michela de Biase ve Giuseppe Provenzano’nun, Senato’da ise Francesco Boccia veya Cecilia D’Elia’nın isimleri kaldı.





Sekreterlik düğümü


Ancak sekreterlik cephesinde, çoğu kişi Marco Furfaro’nun başrolde olacağına ve liderliği Demokrat partiye yeniden girme prosedürüne onay veren Art.1’in en az bir temsilcisinin olacağına inanıyor. . Resmin tamamlanmasını beklerken Elly Schlein ilk olarak Roma’ya kurumsal bir ziyarette bulunan AB’nin Eşitlikten Sorumlu Komiseri Helena Dalli, Ekonomik İşlerden Sorumlu Komiser Paolo Gentiloni ve Rosy Bindi ile bir araya geldi. Daha sonra, Pd senatörü Bruno Astorre’nin cenazesi için Colonna’ya gider ve dönüşünde, Bonaccini ile hesaplaşmak için Nasıralı’yı kapatır. Bu arada “önemli bir değişiklik talebinin geldiği” ön seçimlerden sonra “davranışta bir süreksizlik”, “siyasi kadroda, liderlikte bir değişikliğin” nasıl olduğunun altını çizen Schlein önergesi yöneticilerinin koordinatörü Stefania Bonaldi tarafından dile getiriliyor.





yeni Pd


Bununla birlikte, “bir hurdaya ayırma olmayan: diğer dönemlerde bildiğimiz ve Demokrat Parti’nin dağılmasının başlangıcına işaret eden bir uygulama” olan bir “yenileme”. Yeni Demokrat Parti’nin örgütlenme sorunu en azından kısmen çözüldükten sonra, ittifaklar konusunda hala yoğun bir sis var. Azione’nin kurucusu Carlo Calenda, Elly Schlein’dan hala “uzak” olduğunu, çünkü “hayata çok ideolojik ve basit bir bakış açısına sahip” olduğunu yineliyor.