Oyuncuların Büyük Çoğunluğunun Zorluğu niçiniyle Yarım Bıraktığı 10 Single Player Oyun

Bakec

New member
Zorluğu ile ön plana çıkan oyunları kimisi hayli severken, kimileri ise yarım bırakabiliyor. Bilhassa Souls ve türevi oyunların zorluğu saç baş yoldurtabilen düzeye çıkabiliyor. Bu listemizde oyuncuların severek başladığı ancak zorlukları sebebiyle bilgisayarlarını parçalamak istemedikleri için yarım bıraktıkları 10 oyunu listeledik.


1. ALTF4


İsminden de anlaşılabileceği üzere Alt+F4 yaparak oyundan kaçmanızı sağlayabilecek bir imal ALTF4. Parkur ve fizik zorluğuyla ön plana çıkıyor ve bitirmesi sandığınızdan daha zor!


2. Üstün Meat Boy


Zorlu platform temellerine sahip olan Super Meat Boy, 300’e yakın kısmıyla güçlü bir rakip olarak karşımıza çıkıyor. Öldükten daha sonra anında geri doğmamız her ne kadar oyunu bırakmamıza pürüz olsa bile uzun uğraşlar kararı geçilemeyen kısımları de mevcut.


3. Cuphead


İsmini cismini duymayan herbiçimde kalmamıştır. Cuphead, zorluğu ile arşa çıkan oyunlardan birisi. Şahane müzikleri ve çizgi sinemadan hallice grafikleri ile sizi aldatması pek mümkün fakat zorluğu da hemen yarım bırakmanıza niye olabilir.


4. The Surge


Souls-like çeşidini mekanikler ile buluşturan The Surge, zorluğu ile ön plana çıkan üretimlerden bir tanesi. The Surge 2’de birebir biçimde ama birinci oyunun zorluğu hala daha lisanlara destan.


5. Nioh serisi


Souls-like ile Hack and Slash tiplerini birleştiren Nioh, oyunculara güçlü Boss savaşları sunmayı ihmal etmiyor. Klasik Souls oyunlarından farklı olarak buradaki Boss’lar daha süratli ve daha taktiksel savaşabiliyor. Yarım bırakmak için mazeretlerden birisi daha
🙂



6. Bloodborne


Souls oyunlarının mimarı FromSoftware tarafınca geliştirilen Bloodborne, PlayStation 4 en çok satanlar listesine girmeyi başarmış bir üretimdi. Ama zorluğuyla da nam saldığı için hakkında pek epey ‘Nasıl geçilir?’ görüntüsü çekilmiştir.


7. Demon’s Souls


Hidetaka Miyazaki imzasına sahip Demon’s Souls, aslen 2009’da PlayStation 3 için çıkış yapmıştı. Oyun, Souls serisinin atası olarak biliniyor ve bu yüzden epeyce seviliyor. 2020’de Remake üretim ile karşımıza yine çıkmıştı ve oyuncuları sıradan zorlamıştı.


8. Sekiro: Shadows Die Twice


bir daha FromSoftware, bir daha hayvan üzere sıkıntı bir imal. Sekiro: Shadows Die Twice, Game Awards 2019’da yılın oyunu mükafatı almış çok güç bir oyun. Ninjaları ve Souls-like çeşidini birleştirmesiyle bir çok seviliyor fakat bir o kadar da kolay bırakılıyor.


9. Dark Souls serisi


Dark Souls
serisini duymayan bilmeyen kalmamıştır. FromSoftware imzalı bu Souls-like serisi, zorluğuyla başka oyunlardan evvel geliyor. esasen Souls çeşidine ismini veren serilerden birisi pozisyonunda. Bilhassa Dark Souls 2, bitirmeden yarım bırakılan oyunlar listesinde birinci sıralarda yerini almayı başarıyor.


10. Elden Ring


Ne çektirdin bize FromSoftware! Sön periyotların tanınan oyunu Elden Ring, zorluğuyla ve uzun oyun müddetiyle lisanlara düşmüş durumda. Muhtemelen biroldukça mükafata layık görülecek üretim, kanser eden Boss dövüşleriyle tam da yarım bırakılacak bir oyun üzere duruyor!