Kavunlardan mesafeler, saldırmaya hazır

Ethereum

New member
CGIL-CISL-UIL zirvesine doğru grev


Grev hipotezinde Landini, “bunu Cisl ve Uil ile birlikte yapmak istiyoruz, bunu onlarla tartışacağız, şimdiden önümüzdeki hafta için planlanmış bir toplantımız var” diyor.

“Bu ülkeyi değiştirmek istiyoruz, savaşımızı kazanacağız”


Ardından da yönetime güçlü bir mesaj gönderiyor: “Hükümete, siyasi güçlere, muhataplara açıkça söylüyoruz: Durmayacağız ve herkesin kazandığının çalışmak olduğunu kabul etmeyeceğiz. Değişmek istiyoruz.” Bu ülke hükümetten ve siyasi güçlerden daha fazla ve Cisl ve Uil’e şunu söylüyoruz: Bunu sizinle ve diğer işçilerle birlikte yapmak istiyoruz. Durmayacağız. Savaşı kazanacağız. Neden korkuyoruz, ne yapmalıyız? Kaybediyoruz? Sahip olmadığımız emekli maaşları, güvencesizlik, ay sonuna kadar yetiştiremediğimiz maaş? Hiçbir şey yapmazsan, daha başlamadan kaybetmişsin”.

“Ulusal birlik ve farklılaştırılmış özerklik”


Ve başbakanın sözleriyle ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor: “Meloni burada önemli bir değer olan ulusal birlik gününü hatırladı ama ben sadece 17 Mart’ta değil, 18’inde, 20’sinde, 23’ünde de hatırlamasını isterim. ‘ Bir çelişki, nasıl farklılaştırılmış özerklik için oy kullanıyorsunuz ve sonra ertesi gün buraya gelip ulusal birlik hakkında konuşuyorsunuz”.

“Vergi devrini sevmiyoruz”


Vergi delegasyonu konusunda ise şöyle devam etti: “Kesinlikle katılmıyoruz, bir platform oluşturduk, şu an için bizimle görüşmediler. Şu ana kadar müzakere masası yok ve bunun düzeltilmesi gerekiyor, reformun temel ilkeleri yeniden düzenlenmeli” Vergi tabanı genişletilmeli, sadece artan oranlı olmamalı, aynı gelir için herkes aynı vergileri ödemeli, ki bu bugün olmuyor”.


İş başında Landini, “ücretlerde artış, satın alma gücünün korunması, çalışma saatlerinin azaltılması ve güvencesizliğin sona ermesi” çağrısında bulundu.


“Saçma bir savaşı durdurun”


CGIL lideri daha sonra savaş temasına değindi ve “sosyal harcamalar kesilirken benzeri görülmemiş bir yeniden silahlanma sürecinin başladığını” gözlemledi. Barış için savaşa devam etmemiz ve saçma bir savaşı durdurmamız gerekiyor”.

Landini yeniden sekreter seçildi


19. Ulusal Kongre’nin sonunda, CGIL meclisi Landini’yi yeniden genel sekreter olarak seçti ve %94,2 lehte oyla Landini’nin ikinci bir dört yıllık dönem için sendikanın başına geçmesini onayladı. Bildiriye seyircilerden uzun bir alkış eşlik etti. “Teşekkür ederim”, ilk sözleri.