Estetik cerrahi üzerine Via Iva: merkez sağdan teklif

Ethereum

New member
“Bugün kozmetik cerrahide KDV’nin uygulanması – geçmişin ödemesini gerektirse bile – diye devam ediyor Patriarca, sektör operatörleri ve hastaların kendileri için olduğu kadar mali idarenin çelişkili davranışları için de kritik bir sorun teşkil ediyor”.






Tema, yıllardır karmaşık bir hukuki anlaşmazlığın merkezinde yer alıyor: 2005 yılında, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan gelen bir genelge, tıp ve estetik cerrahi hizmetlerini, “psikofiziksel esenlikle bağlantılı oldukları” için KDV’den “muaf” olarak onayladı. Önergede ayrıca DSÖ için sağlık kavramının “yalnızca hastalık olmamasını değil, her türlü iyilik halini” kapsadığı hatırlatılıyor.


Bununla birlikte, Agenzia delle Entrate’nin bazı yerel ofisleri, AB Adalet Divanı’nın estetik operasyonların tıbbi tedaviye dahil edildiğini ve yalnızca yapılması gerekiyorsa KDV’den muaf tutulduğunu belirten bir kararı ışığında KDV’nin ödenmediğine itiraz etti. travma, sakatlıklar ve hastalıklar ile.


Ancak önerge, bunların İtalya’da benzersiz olmayan ve doktorlara ciddi zararlar veren KDV ihtilafları olduğundan şikayet ediyor. Son olarak, Yargıtay da müdahale etti ve Avrupa cezasını onaylayarak muafiyet talebini meşrulaştıran koşulların var olduğunu kanıtlamanın vergi mükellefi-doktora bağlı olduğunu belirledi.


Kısacası, önerge hükümetten bu anlaşmazlıklara ve yaptırımlara hem geçmiş hem de gelecek için son vermesini istiyor. Ve her şeyden önce, tüm estetik müdahaleleri KDV’den muaf tutun.


Bu istek karşısında; Nicola Fratoianni. “Hükümet, 300 bin avroluk bir Ferrari’ye sahip olanlar için süper vergiyi kaldırmaya hazırlanırken – İtalyan solunun lideri şikayet ediyor – sağ, hükümetten estetik cerrahideki KDV’yi kaldırmasını istiyor. artık diş bakımına gücü yetmeyenler veya artık ilaçları ödeyemeyenler veya muayene olabilmek için aylarca hatta yıllarca bekleyenler”.