“Dünya Kupası ortası bize düzgün gelecek”

DeSouza

New member
Spor Toto Muhteşem Lig’in 13. haftasında konuk ettiği Demir Küme Sivasspor’u 1-0 yenen Fenerbahçe’nin teknik yöneticisi Jorge Jesus, hak ederek kazandıklarını söylemiş oldu.
Ülker Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam, ön gördüğü üzere güç bir maç geçtiğini belirtti.
İlk yarıda rakiplerinin taktiksel faullerle oyunun temposunu düşürdüğünü lisana getiren Jesus, “Zor bir maç oldu. Birinci yarıda rakibimiz yapmış olduğu faullerle oyunun temposu bozuldu ve bizim için maç daha sıkıntı hale geldi. Bu, rakibimizin taktiksel kanısıydı. Güzel konum alan defansif organize olan bir kadro. İkinci yarı bir kişi eksik oynamak kolay olmadı. Grubum bir daha de galibiyete yakın olan ve hak eden taraftı.” diye konuştu.
Oyuncularının taktiksel manada epeyce tesirli olduğunu anlatan Jesus, şu biçimde devam etti:
“kimi vakit 1 kişi eksik olmanın zorluğu fark edilemeyebiliyor. O yüzden oyuncularımı tebrik ediyorum. Şu anda ligde Avrupa’da yarışan öbür rakiplerimizle en hayli maç yapan ekipler içindeyız. Ezeli rakiplerimizden 12 maç fazla yaptık. Lige verilecek orta bizim için yeterli olacak. Birinci yarı 45+5 dakika oynandı lakin topun oyun kaldığı mühlet 21 dakikaydı. Maç faullerle ve kalecinin kale atışlarıyla fazlaca fazla durdu. Fenerbahçe’nin ofansif temposu kırılmış oldu. Maç gerildi, taraftarlar gerildi. Rakip hoca deneyimliydi. Fenerbahçe’nin temposunu nasıl kıracağını uygun biliyordu. Son 6 maçta onlara karşı kazanamamıştık. Onların belirlemiş olduğu strateji buydu. Bir kişi eksik oynamamıza karşın ikinci yarı işimiz zorlaşmak yerine kolaylaştı. Hakemler her oyuncu yere düştüğünde faul çalmamalı. Bunu iki ekip için de söylüyorum. Teknik manada oyunun biraz daha akmasını sağlayabilirler.”
“Dünya Kupası ortası bize düzgün gelecek”
Jorge Jesus, Dünya Kupası niçiniyle lige verilecek ortanın kendilerine uygun geleceğini aktardı.
Sakat oyuncularının düzgünleşme fırsatı bulacağını hatırlatan deneyimli teknik adam, “Dünya Kupası ortası bize âlâ gelecek, bize yardım edecek. Sakat oyuncularımız düzgünleşme fırsatı bulacak. 3 günde bir maç yaptığımızdan sakatlık limitinde olan oyuncular için âlâ olacak. Ulusal kadrolara giden oyuncular da olacak. Her halükarda bu orta takımıza âlâ gelecek. Alışkın olduğumuz bir durum değil dönemin bu devrinde orta vermek. Bütün gruplar için bir daha bir hazırlık devri üzere olacak. Buna adapte olmamız gerekiyor. Bizim işimizin modülü. 2 ezeli rakibimizi izledim, iki düzgün ekibin uğraşıydı. Futbolcular birbirlerine ve futbola hürmet duyuyorlardı ve bu benim için en önemlisiydi.” değerlendirmesinde bulundu.
Her teknik yöneticinin kendine has bir metodu bulunduğunu anlatan Jesus, kelamlarını şu biçimde tamamladı:
“Takım yönetirken ben her vakit çalıştığım her ekipte tıpkı biçimde çalışmaya çalışıyorum. En düzgün mantıkla çalışmaya dikkat ediyorum. Oyuncular size inanırsa işler kolaylaşır. Kendi kapasitesine inanan bir oyuncu kümemiz var. çabucak hemen hiç bir şey kazanmadık. Avrupa’da son 16’dayız, bu fazlaca kıymetli. Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde en düzgün 16 grup içinde. Fenerbahçe’nin yeniden itibarını kazanması için kıymetli. Ligde önderiz konumumuzu korumak istiyoruz. Bizim için büyük bir meydan okuma. Becerebilecek miyiz bilmiyoruz fakat elimizden geleni yapacağız.”