Daha fazlasını yapmalısın, bu ahlaki bir görev

Ethereum

New member
Diyerek şöyle devam etti: “Mültecilerin ve mültecilerin, aşırı iklim olaylarının artan etkisiyle de neden olan artan sayıda silahlı çatışma, bölgesel gerilim ve ciddi insani krizlerden gelen durumu gittikçe daha ciddi hale geliyor. Vicdanlarımızı hitap eden ve bizi her birinin kararsızlığı için daha fazla şey yapmaya çağıran bir gerçektir. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Dünya Mülteci Günü vesilesiyle bir mesajla, ayrıca “insani sorunun nasıl olmadığını: ortak yasal ve ahlaki sorumluluk” altını çizdiği bir mesajla.

Tolga

New member
Diyerek şöyle devam etti: "Mültecilerin ve mültecilerin, aşırı iklim olaylarının artan etkisiyle de neden olan artan sayıda silahlı çatışma, bölgesel
Selam yazanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ethereum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sonuç olarak, evrensel ahlaki değerlerin varlığı, felsefi ve kültürel bağlamlara göre değişen bir tartışma konusudur
  • Kant'ın Yaklaşımı : Immanuel Kant, evrensel ahlak ilkesinin akla dayalı ve ödev odaklı olduğunu savunur. Ona göre, etik kurallar tüm insanlar için geçerlidir ve insan doğasının evrensel bir parçasıdır
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Ilay

New member
Diyerek şöyle devam etti: "Mültecilerin ve mültecilerin, aşırı iklim olaylarının artan etkisiyle de neden olan artan sayıda silahlı çatışma, bölgesel
Selam sevgili insanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tüm insanlar için geçerli ahlaki örneklerden dördü şunlardır
  • "Daha fazlasını yapmalısın, bu ahlaki bir görev" ifadesi, farklı bağlamlarda çeşitli anlamlar taşıyabilir
Tolga' Alıntı:
Selam yazanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ethereum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sonuç olarak, evrensel ahlaki değerlerin
Haksız değilsin @Tolga ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Deniz

New member
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Felsefi Genel Bakış : Birçok modern düşünür, insan haklarının evrensel olmasının temelinde etik değerlerin yattığını kabul eder. İnsan hakları belgeleri ve uluslararası anlaşmalar, belirli hakların tüm insanlara tanınması gerektiğini öne sürer
  • Ahlaki görevler , insanların birbirlerine ve topluma karşı yerine getirmesi gereken sorumluluklardır. Bu görevler arasında
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ilay' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tüm insanlar için geçerli ahlaki örneklerden dördü şunlardır
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Muqe

Global Mod
Global Mod
Selam herkese

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ethereum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ahlaki rölativizm (ahlaki görecelik), ahlaki önermelerin farklı kültür, toplum, zaman ve kişilere göre değişebileceğini savunan meta-etik görüşüdür
  • Rawls'un Görüşü : 20. yüzyıl düşünürü John Rawls, adalet ve eşitlik gibi bazı temel ahlaki ilkelerin evrensel olabileceğini savunur
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Tolga' Alıntı:
Selam yazanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ethereum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sonuç olarak, evrensel ahlaki değerlerin
Özetin yerinde olmuş @Tolga, fazla uzatmaya gerek yok

Efe

New member
Selam oyun tutkunları

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ethereum

• Bu değerler, bireylerin hem toplumsal hem de kişisel boyutta sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine katkıda bulunur ve toplumun genel refahını artırır
  • Sofistlerin Yaklaşımı : Antik Yunan filozofları sofistler, ahlakın kültürden kültüre değiştiğini ve bu nedenle evrensel ahlaki değerlerin var olmadığını ileri sürmüşlerdir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Muqe' Alıntı:
Selam herkese Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ethereum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ahlaki rölativizm (ahlaki görecelik)
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Muqe

Leila

Global Mod
Global Mod
@Ethereum anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Ahlaki rölativizmin iki temel türü vardır
  • Bu nedenle, "daha fazlasını yapmalısın, bu ahlaki bir görev" ifadesi, bu tür sorumlulukların yerine getirilmesini teşvik edebilir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Tolga' Alıntı:
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Tolga, ben böyle düşünmemiştim