Carlo Cottarelli, Pd ve Senato’dan ayrıldı: "Bu hafta milletvekilliğinden istifa ediyorum."

Ethereum

New member
“İtalya bir yol ayrımında, bu yüzden başvuruyorum. Benim için ilerici olmak demek, sosyal adalet siyasetin merkezindedir“, Cottarelli politikalardan önce söylemişti. Ekonomist Fabio Fazio’dan “hiç düşünmeden” istifa etti.



Cottarelli’nin gömlek değiştirmesi, bir yetkinin olmamasına ve diğer gruplarda kabul görmesine (üstelik Renzi ve Calenda tarafından teklif edilmiş gibi görünüyor) güvenerek bir değişiklik değil. Bu Saray’dan kesin bir çıkıştır, ancak dem için maviden bir şimşek değil, zamanında uyardı.






Elly Schlein’ın Pd’si ile farklılıklar Enrico Borghi’nin Pd’den Italia Viva’ya geçmesinden sonra, (parti sekreterliği yarışında Stefano Bonaccini’yi desteklemiş olan) Cottarelli, ilan edilen istifada teyit edilen ve açık bir açıklaması olan bir rahatsızlığı dile getirmişti. Ekonomist, Salı günü grup lideri Boccia ve Senato başkanı Ignazio La Russa ile birlikte bilgi veren mevcut lider Elly Schlein’ın çizgisinde kendini tanımıyor, Pazar günü ise “yaklaşık kırk kişiye açıklama yapacak yer vardı. ” ve herkese mesaj göndermek için. “O koltuğun Demokrat Parti’ye geri dönmesi doğru, diğer şeylerin yanı sıra, ilk seçilmemiş kişi çok iyi bir insan, Milan Politeknik’te öğretmenlik yapan ve aynı zamanda Elly Schlien’in bölgesine oldukça yakın olan Cristina Tajani. bir kadın, toplumsal cinsiyet eşitliğini de geliştirir”.



Cottarelli, diğer taraflardan gelen siren seslerine “Parti değiştirmek bana doğru gelmiyor” diye devam etti. “Ben nispi sistemle seçildim, halk benim adıma değil partiye oy verdi. Diğer gruplara geçmem için teklifler geldi, hangileri olduğunu söylemeyeceğim ama oldukça sezgisel. çoğunlukta ne de 5 Yıldız Hareketi”. Bu nedenle Cottarelli, sakin seçiminin erdemlerini tartışmaya çalışıyor: “Schlein’a çok saygı duyuyorum, Demokrat Parti’yi daha da sola kaydırarak doğru olanı yapıyor ve belki de şu anda yeterince temsil edilmeyen bir toplumsal kesimi temsil edecek. soru benim konumum: Demokrat Parti ile ortaya çıkan farklılıklar var, bu endişelerden biri örneğin liyakatin toplumda ve ekonomide sahip olması gereken rol. Demokrat Parti’nin 2008 değerler belgesinde rolü liyakat çok vurgulandı. En son Ocak ayındaki belgelerde ve Schlein’ın önergesinde, liyakat kriteri bile biraz eleştirildi”.



“Bir Jiminy Cricket olarak daha faydalı olduğumu düşünüyorum” “Herkesin elinden gelenin en iyisini yapmasının önemli olduğunu düşünüyorum, Jiminy Cricket rolümde ülkeye daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum. popülerleştirici” dedi ekonomist. “Belki geçmişte böyle değildi, ama bu tarihi anda azınlık ile muhalefet arasında aşırı bir çatışma var – Parlamento’daki kısa deneyiminde onu neyin hayal kırıklığına uğrattığını anlatan ekonomist açıkladı -: Bazı örnekler vereceğim, Azınlıkların değişiklik sunması bir uygulamadır, sistematik olarak reddedildiklerini gördüm. Azınlıklar genellikle neredeyse sadece engellemeciliğe yönelik değişiklik önerileri sunsalar da, daha az çelişkili bir tutum beklerdim. O zaman partizan olmak, olanlara daha az güvenilirlik verir. söz konusu”. Cottarelli, kendisini aday gösteren akıl hocası Enrico Letta’da teselli aradı: “Bana yurtdışında bir şey görmemi tavsiye etmişti. Bu şey doğru zamanda geldi, çok inandığım bir program ve ülke için yararlı olabilir”.