Yemelere Doyamayacağınız Tam Kıvamında Şekerpare

Leila

Global Mod
Global Mod
Yemelere Doyamayacağınız Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

Şerbet için gerekli materyaller;

• 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Hamuru için gerekli materyaller;

• 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 100 gram irmik (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 2 yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Yemelere Doyamayacağınız Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Bildiğiniz tüm şekerpare tanımlarını unutun, bu tanım işte şekerpare budur diyeceğiniz kıvamda bir tanım ????.

1. Tatlımızın imaline şerbet ile başlıyoruz, şerbetimiz soğuk tatlımız ılık olacak şerbetle buluşturmamız için.Şeker ve su ???? tencereye alınır, kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynadıktan daha sonra içerisine bir kaç damla limon ???? suyu sıkılır, yaklaşık 5-6 dk kısık ateşte kaynatılır. Hazır olan şerbet soğuması için bir kenara alınır.
  3. Hamuru için un hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınır, yoğurulur. Homojen bir kıvam elde ettikten daha sonra denetimli bir biçimde un ek edilmeye başlanır. Ben yaklaşık 4 su bardağı un kullandım. Un ayarınızı kendinize bakılırsa ayarlayınız biraz fazla da girebilir yumurta vs büyüklüğünüze göre.
  4. Hazır olan hamurdan küçük modüller koparılarak elde oval bi yuvarlak hal verilir.
  5. Büyük yemek çatalı ile bastırılarak hal verilir. Fotoğraflarda göstermeye çalıştım ???? benim vaktim olduğu için hamurumu 15 gram formunda tartarak hepsi tıpkı büyüklükte olması için şekillendirdim. Göz sonucu da yapılabilir.
  6. 160 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
  7. Piştikten daha sonra birinci sıcağı çıkan şekerpareler uygun bi kaba alınıp şerbetle buluşturulur. Benim fırın tepsimin ortası çukur olduğu için borcuna alıp şerbetledim.
  8. Çukur olan tepside şerbetlersem şerbet ortada daha fazla olduğu için mi eşit oranla şerbetlenmiş olmuyor. Sizin fırın tepsiniz düz yerse fırın tepsisinde şerbetleyebilirsiniz.
  9. Üzerini hindistan cevizi ???? ile süsledim, dilerseniz antep fıstığı tozu ile de süsleyebilirsiniz. Tanımı hoş bacım fatma’dan aldım ????
    ❣
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet ???? şifa olsun.Sevgiyle kalın ????.
Yemelere Doyamayacağınız Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı