Yemelere Doyamayacağınız Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Şerbet için gerekli materyaller;
Not EkleTanımı Yazdır
Bildiğiniz tüm şekerpare tanımlarını unutun, bu tanım işte şekerpare budur diyeceğiniz kıvamda bir tanım ????.
Şerbet için gerekli materyaller;
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 100 gram irmik (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 2 yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Not EkleTanımı Yazdır
Bildiğiniz tüm şekerpare tanımlarını unutun, bu tanım işte şekerpare budur diyeceğiniz kıvamda bir tanım ????.
- Tatlımızın imaline şerbet ile başlıyoruz, şerbetimiz soğuk tatlımız ılık olacak şerbetle buluşturmamız için.Şeker ve su ???? tencereye alınır, kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan daha sonra içerisine bir kaç damla limon ???? suyu sıkılır, yaklaşık 5-6 dk kısık ateşte kaynatılır. Hazır olan şerbet soğuması için bir kenara alınır.
- Hamuru için un hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınır, yoğurulur. Homojen bir kıvam elde ettikten daha sonra denetimli bir biçimde un ek edilmeye başlanır. Ben yaklaşık 4 su bardağı un kullandım. Un ayarınızı kendinize bakılırsa ayarlayınız biraz fazla da girebilir yumurta vs büyüklüğünüze göre.
- Hazır olan hamurdan küçük modüller koparılarak elde oval bi yuvarlak hal verilir.
- Büyük yemek çatalı ile bastırılarak hal verilir. Fotoğraflarda göstermeye çalıştım ???? benim vaktim olduğu için hamurumu 15 gram formunda tartarak hepsi tıpkı büyüklükte olması için şekillendirdim. Göz sonucu da yapılabilir.
- 160 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten daha sonra birinci sıcağı çıkan şekerpareler uygun bi kaba alınıp şerbetle buluşturulur. Benim fırın tepsimin ortası çukur olduğu için borcuna alıp şerbetledim.
- Çukur olan tepside şerbetlersem şerbet ortada daha fazla olduğu için mi eşit oranla şerbetlenmiş olmuyor. Sizin fırın tepsiniz düz yerse fırın tepsisinde şerbetleyebilirsiniz.
- Üzerini hindistan cevizi ???? ile süsledim, dilerseniz antep fıstığı tozu ile de süsleyebilirsiniz. Tanımı hoş bacım fatma’dan aldım ????