Yargıda ortaya çıkan eğilimlerden endişe duyuyoruz

Ethereum

New member
Tgcom24

Bakan, “Devletin yetkilerinin karşılaştırıldığı, etkileşimde bulunduğu ve çalıştığı kuralları hükümetle değil bu Parlamentoyla birlikte kendimize sormamızın ve tanımlamamızın meşru olduğunu düşünüyorum: temsil siyasete aittir” diye ekledi. “Temsil yargıya ve hatta Yürütme’ye ait değildir; Anayasaya göre bu meclise, Senato’ya aittir, Parlamento’ya aittir”.


Classroom’da konuşan Crosetto, “Yargının bir saldırı algısı olduğunu anladım. Bence hiçbir gücün, hiçbir devlet organının bir başkası tarafından saldırı altında hissetmemesi veya eylemlerinin bir başkası tarafından sınırlandırılmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


“Önümüzdeki yıllarda bir arada yaşamanın kurallarının belirlendiği bir barış masası kurmanın zamanı gelmiştir. Tartışmayı, kompozisyonu bu sınıfa geri getirmeden 94’ten bugüne çatışma olması mümkün değil. Anayasaya göre kuralların konulduğu yerdir” diye tekrarladı.



“Temel prensip, yargılamanın öngörülebilirliğidir ve bazı hakimlerin cezaları bunu baltalıyor”


Savunma Bakanı şu sonuca varmıştır: “Demokrasinin dayandığı” “temel ilkelerden” biri, “kararın öngörülebilirliği ve daha önce duyduğumuz terimlerdir; hukukun aksine içtihat, kararın öngörülebilirliğini zayıflatır”, diye sonuçlandırmıştır Savunma Bakanı, Yargıçların “endişe” yarattığını belirttiği bazı cümleleri okuduktan sonra. “Yargı, birisinin onu aşabileceğini düşündüğü için yasa bir aksesuar haline geldiğinde, Latinlerin kendilerine ‘quis velayet saklayıcıları’ diye sordukları soruyu soruyorum kendime, izlenecek çizginin ne olduğuna o anda kim karar veriyor?”. Crosetto’ya göre yasa, “Anayasa”nın öngördüğü gibi yargı tarafından değil, “Parlamento” tarafından belirleniyor.