Truff

Leila

Global Mod
Global Mod
Truff Tanımı İçin Malzemeler

• Yarım kalıp kek (artanlardan)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı fındık kırığı
  • Yarım çay bardağı süt
Mantolama için

• 150 gr.çikolata bitter sütlü karışımı
  • 100 gr.beyaz eritmelik pul çikolata
Truff Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Önceden artmış kek dilimlerini geniş bir kasede düzgünce ufaladım.
  2. Kakao, hindistan cevizi,fındık kırığı ve sütü ekleyip karıştırdım.
  3. Malzeme avucumda toparlanmaya başladığında ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarladım. 15 dk buzdolabında dinlendirdim.
  4. Bitter ve sütlü çikolataları benmari yordamı erittim.
  5. Dinlenmiş olan truff toplarını çikolataya bulayıp çatalla dikkatlice alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koydum. Bu kısım biraz meşakkatli????.
  6. (ama sizin silikon küçük muffin kalıplarınız var ise, truff toplarını bunda hazırlayıp, daha sonra birebir kalıba eritilmiş çikolatadan bir tatlı kaşığı koyup, üzerine de birebir kalıpta yapıp çıkardığınız truffları yapıştırıp dolapta bekletip daha rahat çıkararak yapabilirsiniz. ).
  7. Diğer eritme kabında da pul beyaz çikolatayı erittim bir kısmını da beyaz çikolatayla hazırladım.
  8. Artan erimiş beyaz ve siyah çikolataları farklı ayrı buzdolabı poşetlerine aldım, poşetin köşesinden incecik kestim çikolataya bandırdığım trufflara evvel beyaz çikolatayı siyah trufflara, daha sonra siyah çikolatayı beyaz trufflara ince ince sıkarak süsledim.
  9. yeniden dolapta yarım saat dinlendirdim. Çikolatalar güzelce donduktan daha sonra trufflar yenmeye hazır hâle geldi ????????.
  10. Oğluşum bayılarak yedi ????????????.Sizde deneyin çocuklarınızı ve ailenizi sevindirin ????????.
Truff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı