Tiramisu Tanımı (Kreması Pişmeyen)

Leila

Global Mod
Global Mod
Tiramisu Tanımı (Kreması Pişmeyen) İçin Malzemeler

Kreması için

• 3 adet yumurta sarısı
  • 5-6 çorba kaşığı şeker
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 poşet krem şanti (75 gr) yahut 1 paket krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • Vanilya esansı
  • 1 paket kedi lisanı bisküvi
Islatmak için

• 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı granül kahve
  • 2-3 çorba kaşığı şeker
Üzerine

• Kakao, çikolata rendesi, ceviz vs
Tiramisu Tanımı (Kreması Pişmeyen) Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıyoruz.
  2. Yumurta sarıları ve şekeri bir kasede mikserle çırpıyoruz. (eğer labne peyniri pudra şekeri ile karıştırılacaksa, kremada kullanılan şeker oranı azaltılmalı).
  3. Çırpmış olduğumuz yumurtalı karışımı, kaynamakta olan tencerenin üzerine oturtarak ve daima karıştırarak, kremanın rengi değişene ve şeker eriyene kadar on dakika benmari yordamı pişiriyoruz. (yumurta kabı kaynayan suya değmeyecek).
  4. Kremayı bir kenara ılınmaya bırakıyoruz.
  5. Ayrı bir kasede bir poşet krem şantiyi, yarım su bardağı süt ile mikseri evvel düşük, daha sonra da yüksek devranında çırpıyoruz. Şayet krem şanti yerine krema kullanacaksak onu da çırpıp bir süre buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Diğer taraftan suyu süzülmüş labne peynirini pudra şekeri yahut şeker ilave etmeden kısa mühlet çırpıyoruz.
  7. Bu ortada soğumuş olan yumurtalı karışıma labne peynirini ekleyip spatula ile yavaşça karıştırıyoruz.
  8. hemen sonrasında krem şanti /kremayı da ekleyerek bir daha yavaş bir biçimde karıştırıyoruz. Ben bu kademede birkaç damla portakal esansı kattım yumurta kokusunu önlemek için. Bunun yerine vanilya yahut farklı esanslar kullanılabilir, hatta limon kabuğu rendesi de eklenebilir. (ben aroma katmak için genelde portakal yahut limon kabuğu rendesi kullanırım. )
  9. Kremanın fazlaca cıvık olduğunu düşünüyorsanız bir süre buzlukta yahut buzdolabında bekletip kullanabilirsiniz.
  10. Kaynatmış olduğumuz suyun içine şeker ve granül kahve ekleyip karıştırıyoruz. bir süre ılınmaya bırakıyoruz.
  11. Uygun bir tepsiye kahvenin ortasında epey kısa mühlet ıslatıp çıkarttığımız kedi lisanı bisküvilerin yarısını diziyoruz.
  12. Üzerine krema sürüp, yeniden bisküvi ve en son krema ile bitiriyoruz. Hazır olan tatlıyı 4-5 saat (mümkünse bir gece) buzdolabında bekletip üzerini kakao ile süsleyerek servis edebiliriz.
Tatlının kreması buzdolabında beklerken kıvam alacaktır, lakin bir daha de pişmiş muhallebi üzere bir kıvam değil. Kaşıkla yenmeye de uygun epeyce daha lezzetli, nefis bir krema ????
☺
.

• Ben birinci sefer denediğim ve dediğim üzere yumurta konusunda biraz hassas olduğum için bir paket kedi lisanı ve az krema ile denedim. Materyalleri ona göre ayarladım. Büyük tepsiye yapmak isteyenler materyal ölçüsünü arttırabilir. Fakat ben birinci denemede 6 yumurtalı yapmayı göze alamadım
    ☺
    .
Tiramisu Tanımı (Kreması Pişmeyen) Fotoğraflı Yapılışı