Terem Yağlı Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Terem Yağlı Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram teremyağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır yahut buğday nişastası)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un (1,5 su bardağı)
- 3 su bardağı süt (600 ml )
- 4-5 yemek kaşığı şeker (80 gram)
- 1/2 (yarım) adet vanilya çubuğu
- 3 yahut 4 adet yumurta sarısı (80 gram)
- 1,5 yemek kaşığı un (30 gram)
- 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası (20 gram)
- 1-1,5 yemek kaşığı teremyağ (20 gram)
- Sade krem şanti
- Sütlü çikolata rendesi
- Çakıl taşı çikolata
- 3 adet muz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalarımızı sarı ve beyaz olacak biçimde ayırıyoruz sarılarını şeker ile evvel düşük bölümde ondan sonrasında yüksek evrede çırpıyoruz yumurtalarımızın beyazlarını bir tutam tuz ile yüksek periyotta çırpıyoruz.
- ondan sonrasında kalan malzemeyi içine koyup tahta bir kaşık sayesinde kek hamuru muzu yapıyoruz.
- Önceden ısıtırmış 175° fırında kekimiz kıvırıp üstü kızarana kadar benim fırınım da yaklaşık 25 dakikada oldu lakin her fırında farklılık gösterir pişiriyoruz.
- Fırınımızı kapattıktan daha sonra kekimizi çabucak çıkarmayıp bir müddet daha fırının sıcaklığı ile birlikte fırında bekletiyoruz güzelce soğuyan kekimizi iki eşit modüle bölüyoruz.
- İçine hazırladığımız pastacı kremasını ve dilimlediğimiz muzları koyuyoruz ben tanımı bir buçuk ölçü yapıp iki katlı bir pasta elde ettim dilerseniz sizde o denli yapabilirsiniz.
- hemen sonrasında biten pastamızı sade kremşanti ile kaplıyoruz rastgele bir sütlü çikolatayı rendenin ince tarafıyla rendeleyip pastamızı kaplıyoruz.
- En sonda süsleme olarak çakıltaşı çikolataları koyuyoruz bir gece buzdolabında bekletip sonraki gün afiyetle yiyoruz.
Terem Yağlı Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı