Tavşanlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı su
- 3+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırptıktan daha sonra öteki materyalleri ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunun 1/3’ni ayırın.
- Ayırdığınız kek hamurunun içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek karıştırın, hazırladığınız kakaolu kek hamurunu yağlı kâğıt serdiğiniz düz bir kalıba dökün, fazlaca kalın olmasın, düzleyin ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
- Fırından çıkınca soğumasını bekleyin.
- Soğuyan kakaolu kekinizi istediğiniz kurabiye kalıbı ile şekillendirin.
- Kekin tıpkı kalınlıkta ve düz olması hal vermede kolaylık sağlıyor.
- Şekillendirdiğiniz kakaolu metotları kek kalıbınızın uzunluğunda üst üste dizin.
- Kalan sade kek hamurunuzun bir kısmını yağlı kâğıt serdiğiniz uzun kek kalıbına dökün ve eşit bir biçimde dağıtın.
- Çok fazla olmasın yalnızca tabanı örtecek kadar. Ben biraz fazla koyduğum için kabarınca biçimler ortada kalmadı, biraz üst çıktı.
- Kek kalıbının tabanına ince olarak kek hamurunuzu yaydıktan daha sonra hazırladığınız kakaolu metotları kalıbınızın ortasına, uzunlamasına yerleştirin.
- Üstüne kalan sade kek hamurunuzu yavaşça dökün.
- 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
- Kek biraz kalın olduğu için pişmesi uzun sürebilir.
- Kontrol ettikten daha sonra fırından çıkardığınız kekiniz soğuduktan daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
- Ben kekin yarısını tavşan, öbür yarısını da kalp kalıpları ile şekillendirdim.
- İstediğiniz kalıpları kullanabilirsiniz. Çocuklar için sürprizli bir kek. Afiyet olsun.