“Tajani ve Salvini ile tartışmıyorum, hükümet sağlam”

Ethereum

New member
Başbakan Meloni daha sonra Demokrat Parti sekreteri Elly Schlei'ye sağlık hizmetlerine ayrılan fonlarla ilgili yanıt vermek istedi. “Elly Schlein, Ulusal Sağlık Fonu'nu kestik dedi. Bu yalan, dedi. Eldeki rakamlar, hükümete geldiğimizde Sağlık Fonu'nda 126 milyar vardı, 2025'te 136,5 milyar olacak, benim evim İki yılda 10,5 milyar avro daha fazla. Peki, Ulusal Sağlık Fonu'nu kestiğimizi nasıl iddia edebilir? Benim için bir muamma, üstelik adına görev yaptığım Demokrat Parti'nin de bunu söylediğini duyuyorum. Saygılarımla, onun adına biraz utanıyorum, politikacılar paralarının karşılığını almak için yalan söylemek zorunda kaldıklarında her zaman utandığım gibi.” “Bunun GSYH'nin bir yüzdesi olduğunu söylüyorsunuz ama – diye ekledi – GSYİH yüzdesi meselesi oldukça ilginç bir şey. Uygulamada, hükümet soldayken GSYH çöktü, buna daha az para yatırılsalar bile Yüzde olarak ne kadar az para koyarlarsa o kadar değerliydi çünkü GSYİH yer altındaydı. Artık GSYİH'yi büyütmek için çalışıyoruz, daha fazla para koysak bile GSYİH'ye oran açıkça düşüyor, ancak bu böyle. Biz bu arada nasıl hesaplandığını zaten koyduk. 10'uncu, zaten 2016'da 140 milyar avroya ulaşacak, yani daha da büyük bir artışa ulaşacağız”.