Sürpriz Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Gereçler
Keki için
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardak şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı tepeleme +1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 paket sade krem şanti
- Çikolata şekerleme istediğiniz herşeyi kullanabilirsiniz
- Kenarlarını süslemek için de
- Rulokat bisküvi
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.
- Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ek edip güzelce çırpın.
- Vanilini,kabartma tozunu da ek ettikten daha sonra unu havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla düzgünce karıştırın.
- Farklı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek dönemde güzelce çırpın.
- Evvelce yaptığınız kek karışımına ek edip tahta kaşıkla karıştırıp altı yağlanmış borcama dökün.
- daha sonra tepsiyi yavaşça hafifçe tezgaha bir kaç kere vurun ortasındaki hava kabarcıkları üst çıksın.
- Pasta kekimizi evvelinde ısıtılmış 180 derecede pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu süreç kekin daha yumuşak ve daha hoş gelmesini sağlar.
- Pasta kekinin üzeri uygunca kızarana kadar pişirin,piştiğinden emin olmadan fırını açmayın.
- Soğuyan kek aslına bakarsanız borcamdan çarçabuk çıkar ( siz kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz)
- daha sonra ortasından kesip istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben sade krem şanti besin boyasıyla renklerdirdim siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Kenarlarina da rulokatları dizdim.Bu fotoğrafları evvelde çektiğim için ayrıntılı fotoğraf atamadım lakin umarım anlayabilmişim. Deneyecek olanlara afiyet olsun