Spaghetti Dondurma (Spaghetti Eis) Görüntülü

Leila

Global Mod
Global Mod
Spaghetti Dondurma (Spaghetti Eis) Tanımı İçin Malzemeler

Vanilyalı dondurma için:

• 400 ml süt reçeli ( gezuckerte kondensmilch )
  • 600 ml soğuk sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü yahut 1 adet vanilya çubuğu
Çilekli sos için:

• 350 gram dondurulmuş çilek
  • 2 yemek kaşığı tozşeker ( şayet çileğiniz tatlı ise hiç şeker ilave etmeyin )
Üzeri için:

• 100 gram beyaz çikolata (rendelenmiş yahut robotdan geçirilmiş )
Alt tabanı için:

• 200 ml sade çırpılmış krema
Spaghetti Dondurma (Spaghetti Eis) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Dondurma için soğuk olan sıvı kremayı güzelce çırpalım.
  2. Vanilya özütü ve süt reçelini de ek edip bikaç saniye daha çırpalım.
  3. Bir kabın içine aktaralım dondurma karışımını ve dondurucuya koyalım. En az 8 saat donduralım. Ben bir gece dondurdum.
  4. Çilekli sos için donmuş çileği ve tozşekeri sos tenceresine alalım ve kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakalım ( 10 dakika kadar )
  5. Kaynayan çilekleri blend edelim ve kenara alalım.
  6. Sosu da bir gün evvelce hazırlayıp buzdolabda dinlendirdim.
  7. Üzerine serpeceğimiz beyaz çikolatayı da robotdan geçirelim yahut rendeleyelim.
  8. Ertesi gün dondurmayı buzluktan çıkaralım ve birkaç dakika yumuşamasını bekleyelim.
  9. O ortada servis tabağın yeri için bir paket soğuk kremayı çırpalım. Ben cırpılmış kremayı sıkma poşetine doldurdum.
  10. Servis tabağın alt tabanına çırpılmış kremayı sıkalım.
  11. Beklettiğimiz dondurmadan 3-4 top patates ezme aparatına dolduralım ve kremanın üzerine sıkalım.
  12. Dondurmanın üzerine de çilekli sos ekleyelim ve son olarak da rendelenmiş beyaz çikolatayı ek edelim ve afiyetle yiyelim. Dondurma çabuk eriyor o niçinle fazla oyalanmadan yemenizi tavsiye ederim. Cafelerde yediğimizinkinin birebiri oldu kesinlikle deneyin derim????
Spaghetti Dondurma (Spaghetti Eis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı