Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram güllaç (12 güllaç yaprağı)
- 2 lt süt
- 3 su bardağı şeker
- Ceviz içi
- Rendelenmiş çikolata
- Çekilmiş fıstık
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ve sütü tencereye alıp ocağın altını yakıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz şeker eriyince altını kapatıyoruz. Sütümüz ılık olacak fazla ısındıysa soğuması için bekleyebilirsiniz.
- ondan sonrasındasında güllaç yapraklarımızın sığacağı boyutta bir tepsi alıyoruz ve güllaç yapraklarımızı tek tek hazırladığımız şerbetle ıslayarak diziyoruz (Ben 12 adet güllaç yaprağı kullandım 6 adet altta 6 adet üstte olacak biçimde hazırladım içinde yavaşça çekilmiş ceviz içi ekledim sizlerde fındık fıstık yada ceviz içi kullanabilirsiniz)
- ayni süreci altta olacak 6 adet güllaç yaprağı için yinelıyoruz. Üstüne yavaşça çektiğimiz cevizimizi serpiyoruz.
- Üstte gelecek güllaç yapraklarına da allltakiler üzere şerbetimizle ıslayarak diziyoruz. Son yaprağında ısladıktan daha sonra kalan şerbeti üstüne eşit olacak biçimde döküyoruz.
- Tepsimizin üstünü streç sinema ile kapatarak 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen tatlımızın üstüne kakaoyu serpiyoruz rendelediğimiz çikolatayı da üstüne serpiyoruz.
- sonrasındasındasında (Ben fıstık tozu ile süsledim sizde istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz) fıstık tozumuzla süsleyip, servis ediyoruz. Biz fazlaca beğendik umarız sizde beğenirsiniz. Afiyet olsun.