Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 paket baklavalık yufka (470 gr)
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase ceviz kırığı
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- İçme kakao ( nesquik)
- 100 gram sütlü çikolata
- Toz antep fıstığı ( kural değil)
Not EkleTarifi Yazdır
- Selam canlar,.Bugün mükemmel bir soğuk bakla hazırladım sizler için!!.
- ilk vakit içinderda tencereye süt ve şekeri alalım şeker eriyene kadar ocakta tutalım şeker eriyince kenara alıp soğumaya bırakalım. Şerbet soğurken tatlıyı hazırlayalım.
- Tereyağ eritelim, üzerinin köpüklerini temizleyelim ,içine sıvı yağda ekleyip kenara alalım.
Bir paket 470 gram baklavalık yufka 14 adet çıktı paketten. - Yufkaları ikiye katlayalım dikdörtgen borcamın içine alalım, üzerini fırça sayesinde yağlayalım, yedi yufka alta gelince ortasına ceviz kırığı serpelim.
- daha sonra başka 7 yufkayıda ikiye katlayarak ve yağ sürerek tepsiye alalım, yalnız en üstteki katı yağlamadan evvel keselim, daha sonra kalan yağı üzerine dökelim ve her tarafına yağı yayalım.
- İki kaşığı alıp karşıt taraflarından dilimlediğimiz yerlerden bastırarak üst gerçek kabarttıralım.
- daha sonra önce ısıtılmış 160 derece alt üst ayarda 1 saat 10 dk. pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıyı ılımaya bırakalım.
- Tatlı fırından çıktıktan 20 dk. daha sonra soğuk süt şerbetini iki üç evrede dökelim. Ben tamamını dökmedin biraz bıraktım kâfi geldi !!.
- daha sonra buzdolabına kaldıralım, 4-5 saat dinlensin, daha sonra süslemesini yapalım.
- İçme kakao nesquik alıp üzerine serpelim, daha sonra bir paket sütlü çikolatayı rendeleyelim üzerine dökelim.
- Son olarakta üzerine toz antep fıstığıyla süsleyelim.
- Bir gece buzdolabında dinlendirip o denli servis edelim. Çok daha lezzetli olduğunu goreceksiniz….
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı