Soğuk Baklava (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı yağ
- 2 kahve fincanı su
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı sıvı yağı
- Fındık ceviz antep fıstığı ne isterseniz
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- Nişasta
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için materyallerimizi katıp, yoğuruyoruz ve 1 saat kadar buzdolabında dinlemeye bırakıyoruz. Daha fazla da dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen hamurumuzu 20 bezeye ayırıyoruz küçük olmalı bezelerimiz.
- Teker teker açıyoruz isterseniz 5 er 5 er açabilirsiniz.
- 10. Kata geldiğimizde ise cevizimizi serpiyoruz çokça (İç materyalini ne seçtiyseniz) ve devam ediyoruz 10 kat da üstüne açıyoruz (Ben dikdörtgen borcam kullandım. Kare halinde dildim baklavalarımı)
- Erittiğimiz margarinimizi ve sıvı yağımızı bir kapta karıştırıyoruz üstüne güzelce baklavamızın içine girecek biçimde döküyoruz. Kaşık yardımı ile ortalarını açıp yağın güzelce içine girmesini sağlıyoruz.
- Ve fırına veriyoruz 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz 170-160 dereceye indirip, 30 dakika daha pişiriyoruz.
- Şerbetimiz için 2 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı suyu ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıyoruz ve 2 su bardağı soğuk sütümüzü ek ediyoruz.
- Çıkan baklavamızı soğumaya bırakıyoruz. Ilıyan şerbetimizi baklavamıza döküyoruz 1 saat ortasında çekecektir şerbetini.
- Soğuyan baklavamızın üstüne ekliyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz en az 3 4 saat dinlenmeli. Afiyet olsun.