“Sevilen Kişi ve Gerçek Arkadaş”

Ethereum

New member
Macron: “İtalya’nın önde gelen isimlerinden biri ortadan kayboldu”

“Berlusconi ile birlikte, 1994’teki ilk milletvekili seçilmesinden son günlerine kadar işgal ettiği senatörlük görevine kadar çeşitli yıllar siyaset sahnesinin kahramanı olan çağdaş İtalya’nın önde gelen bir figürü ortadan kayboluyor”. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysée Sarayı tarafından yayınlanan bir notta bunu yazıyor. “Gençliğinde eğitim gördüğü ülkemize bağlı Berlusconi, Fransız mevkidaşlarıyla birlikte iki kardeş ülke arasındaki düşünce, spor, sanat sevgisi ve bu Avrupa yolculuğu ile güçlenen bağların yeniden tasdikine katıldı. birkaç yüzyıllık ortak tarih – notu bitiriyor – Fransız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Fransız halkı adına ailesine ve İtalyan halkına en derin taziyelerini sunuyor”.

Metsola: “İzini bıraktı”

“Silvio Berlusconi: merkez sağa liderlik eden ve nesiller boyu İtalya ve Avrupa’da siyasetin kahramanı olan savaşçı”. Böylece Roberta Metsola, Forza Italia’nın liderini Twitter’da hatırlıyor. Ve devam ediyor: “Baba, girişimci, milletvekili, başbakan, senatör. İz bıraktı ve unutulmayacak. Teşekkürler, Silvio”. Metsola, Strasbourg’daki Haziran genel kurul oturumunu Silvio Berlusconi’nin ölümünü “büyük bir üzüntüyle” ilan ederek açtı. Daha sonra Berlusconi’nin aile üyelerine olan yakınlığınızı göstererek, eski Başbakan’ın ortadan kaybolması nedeniyle taziyelerinizi dile getirdiniz.

Putin: “Rusya ve İtalya arasındaki ilişkilerin destekçisi, benim için gerçek bir arkadaştı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Silvio Berlusconi’nin ölümü nedeniyle başsağlığı diledi. Kremlin’den bir not bunu bildiriyor. Putin, “Berlusconi, Rusya’da ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkileri güçlendirmenin daimi ve ana destekçisi olarak hatırlanacak.” dedi. Rusya cumhurbaşkanı, “Benim için Berlusconi değerli bir insan, gerçek bir arkadaştı ve onun bilgeliğine ve karar verme yeteneğine içtenlikle hayranım.”

Sözcü Scholz: “İtalyan halkının başı sağolsun”

Şansölye Olaf Scholz’un sözcüsü Wolfgang Buechner, “Silvio Berlusconi’nin ölümünü öğrendiğini” söyledi ve “İtalyan halkı ve İtalyan hükümetine katılımımızı” ifade etti.

Le Pen: “Alışılmadık bir karakter”

Paris’teki Ulusal Meclis’teki Rassemblement National’ın grup lideri Marine Le Pen, bir tweet’te onu “sıra dışı bir yaşam ve göz kamaştırıcı bir kariyere sahip alışılmadık bir karakter” olarak tanımlıyor. Silvio Berlusconi inkar edilemez bir şekilde iz bıraktı. İtalyan siyasi hayatı. Yas tutan İtalya’ya taziyelerimi sunuyorum”.

Orban: “Huzur içinde yat dostum”

Macaristan Devlet Başkanı Viktor Orban, Twitter’daki taziye mesajında ”büyük bir savaşçı hayatını kaybetti” diye yazıyor. Daha sonra Berlusconi ile el sıkışırken çekilmiş ve İtalyanca “huzur içinde yat dostum” yazılı bir fotoğrafını paylaşıyor.

Rutte: “Şaşırtıcı ve tutkulu bir politikacı”

“Silvio Berlusconi’nin ölümüyle İtalya güçlü bir kişiliğini kaybediyor – Hollanda Başbakanı Mark Rutte Twitter’da yazdı -. Birlikte çalıştığım ilk İtalya Başbakanıydı ve onu şaşırtıcı ve tutkulu bir politikacı olarak hatırlayacağım. Hollanda hükümeti adına Giorgia Meloni’ye başsağlığı diliyoruz. Düşüncelerimiz ailesi ve diğer sevenleriyle birlikte.”

EPP: “İtalya’da merkez sağın merkezi bir figürü ortadan kayboldu”

Berlusconi’nin Avrupa Parlamentosu üyesi olduğu bir parti olan EPP, “Avrupa Halk Partisi, üye partimiz Forza Italia’nın kurucusu ve lideri ve İtalya’nın savaş sonrası en uzun süre görev yapan başbakanı Berlusconi’nin ölümünün yasını tutuyor.” “Karizmatik bir iş adamı – notu okur – Berlusconi, İtalyan siyasi ortamındaki farklı sesleri birleştirme becerisi sayesinde İtalyan merkez sağının merkezi bir figürü haline geldi. EPP ailesi, aileye, Forza’mıza en derin başsağlığı diler. Italia üye partisine ve İtalyan halkına”.

Netanyahu: “İsrail’in büyük dostu, her zaman yanımızdayız”

“İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin vefatından dolayı derin üzüntü içindeyim. Ailesine ve İtalyan halkına başsağlığı diliyorum. Silvio, İsrail’in büyük bir dostuydu ve her zaman yanımızda oldu. Huzur içinde yat dostum.” . İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu, Twitter’da Forza Italia’nın liderinin figürünü hatırlıyor.

Avusturya Şansölyesi Nehammer: İtalyan ve Avrupa siyasi manzarasını şekillendirdi

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer, “İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, İtalya ve Avrupa’nın siyasi manzarasını şekillendirdi. Bu zor saatlerde ailesine ve İtalyan halkına en derin taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Michel: “Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz”

“Silvio Berlusconi, yaklaşık dokuz yıldır Avrupa Konseyi üyesiydi. Ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimi sunuyorum.” Bu, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından bir tweet’te ifade edildi.

Bush: “İtalya ile ABD arasındaki dostluğu güçlendirdi”

“Silvio Berlusconi, uyumlu bir kişiliğe sahip canlı bir liderdi. Laura ve ben, başkanlığım sırasında onunla çok zaman geçirecek kadar şanslıydık. Silvio ile hiçbir zaman sıkıcı bir an olmadı. İtalya ile ABD arasındaki dostluğu güçlendirdi. ve önemli ittifakımıza olan bağlılığından dolayı kendisine minnettarız. Laura ve ben, Berlusconi ailesine ve İtalyan halkına başsağlığı diliyoruz.” Böylece eski Amerikan başkanı George W. Bush.

Beyaz Saray: “Berlusconi için taziyeler, İtalya bir müttefiktir”

“Silvio Berlusconi’nin ailesine, hükümete ve İtalyanlara başsağlığı diliyoruz. İtalya, ABD’nin uzun süredir dostu ve müttefikidir.” Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre böyle konuştu. “Berlusconi, ikili ilişkilerimizi ilerletmek için birkaç eski yönetimle yakın işbirliği içinde çalıştı” diye ekliyor.