Sanayi, geleceğe gençlerle hazırlanıyor

Ethereum

New member
260 üyesiyle dolaylı olarak 1 milyondan fazla şahsa istihdam sağlayan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), genç jenerasyonun geleceğin yetkinlikleriyle donatılarak, çalışma hayatına katılması maksadıyla MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı’nı hayata geçirdi. MESS’in kamu, özel kesim ve akademi iş birliği ile tasarladığı program; Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin’in iştirakiyle iş birliği protokolü imza merasimin gerçekleştirildiği toplantı ile tanıtıldı.

300 GENCE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

MESS Teknoloji Merkezi (MEXT) iştirakinde hayata geçirilen MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı, Boğaziçi Üniversitesi’nin sertifikasyonu ile sunuluyor. Programda; Amazon Web Services, Cisco, Microsoft ve IBM üzere dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının programa özel hazırlanan eğitim modülleri yer alıyor. Proje ile gençlerin, daha mesleklerinin en başında, yeni çağın yetkinliklerini kazanması ve onların gelişmenine katkı sağlanması hedefleniyor.

Program ile üniversite son sınıf öğrencisi ya da yeni mezun olup çabucak hemen iş gücüne katılmamış 300 gencin öğrenme seyahatlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Program kapsamında gençler, üç ay boyunca ağır tempoda ve rollere nazaran özelleşmiş fizikî ve çevrimiçi eğitimler alacaklar. Ayrıyeten endüstride uygulamalı projelerde yer alarak öğrendiklerini alanda pekiştirme imkanı bulacaklar. Program, endüstrinin en epey gereksinim duyduğu Tam Donanımlı Web Geliştirici, Siber Güvenlik Uzmanı, Ağ ve Sistem Uzmanı olarak üç temel rolde yetkinlik kazandırmaya odaklanıyor.

EN AZ 10 YENİ UNICORN ÇIKARABİLİRİZ

MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı’nın tanıtım toplantısında konuşan MESS İdare Şurası Lideri Özgür Burak Akkol “Gelişen yazılım ve teknolojiler, üretim süreçlerinde daha evvel olmayan bir katmadeğer artışını da birlikteinde getiriyor. Rekabet ortamı artarken şirketlerimizin muvaffakiyetinin sırrı dijital yetkinlikleri daima şimdiki tutmak olacak. Bugün ülkemizde 140 bin civarında yazılımcımız var. Yazılım kesimimizin iktisattaki mevcut yerini 3-4 kat artırarak 100 bin ek istihdam yaratma, 10 milyar dolarlık ihracata ulaşma ve 10 yeni unicorn çıkarma potansiyeli bulunuyor. MESS olarak MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı ile kesimin büyümesine katkı yapmayı hedefliyoruz. 300 gencimizi yazılım alanında eğiterek MESS üyesi şirketlerde iş gücüne katacağız. Programımızın Türkiye’nin en kapsamlı nitelikli bilişim uzmanı yetiştirme ve işe yerleştirme programı olmasını hedefliyoruz” dedi.