Rumeli Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker (1/3 bardakta koyabilirsiniz, aslına bakarsan şerbet olduğu için kâfi olur )
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu (bayat ekmekleri kurutup rondodan geçiriyorum galeta unu yapıyorum)
- 1 su bardağı azıcık iri çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 lt süt
- 1 su bardağı nişasta(nişasta hayli kullanmak istemezseniz 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta da kullanabilirsiniz)
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (dilerseniz krem peynir yada krema da kullanabilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp kenara alalım.
- Yumurta, şeker (tercihen ben 1/3 bardak koydum hayli şekerli sevmiyorum tarifimin özgününü yazdım fakat bilgi vermek istedim) ve tuz uygunca çırpalım.
- Sıvıyağ, galeta unu, hindistan cevizi, ceviz ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Biraz keten tohumu da ekleyip yağlayıp haşhaş tohumu serptiğimiz fırın kabına yayalım. Elimizi ıslatalım daha kolay oluyor.
- 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.
- Piştiğinde kürdan sayesinde delikler açalım ki şerbeti düzgünce çeksin. Birinci sıcaklık geçince şerbeti dökelim.
- Şerbeti çekip soğuması için kenara alalım.
- Süt, şeker, nişastayı yeterlice çırpalım. Ocakta pişirelim. Yoğunlaşmaya başladığında ocağı kısık ateşe getirelim. Vanilya ekleyip bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
- 5 dakika daha sonra krem şanti ekleyip yeterlice çırpalım.
- Tatlımızın üzerine kremayı yayalım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım. En az 1 saat dinlendirelim.Afiyet olsun ????.