Ramazan Ayı’nın Lezzetli Tatlısı Güllaç

Leila

Global Mod
Global Mod
Ramazan Ayı’nın Lezzetli Tatlısı Güllaç Tanımı İçin Materyaller

• 1 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
Ramazan Ayı’nın Lezzetli Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda 2 litre sütümüzü ve 3 su bardağı toz şeker imize uygun bir tencerenin içerisine alıyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  2. yavaşça kaynatıyoruz akabinde çabucak ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz ( ılıma; ne epey soğuk ne de fazlaca sıcak ).
  3. Süt ılıyınca güllaç yaprağınızın ölçüsünde kullanacağımız kaba 2 kepçe süt ekliyoruz ( kare yahut dikdörtgen borcam kullanıyorsanız yaprakları kırarak borcamınıza bakılırsa ayarlıyoruz ) ve üzerine güllaç yapraklarını diziyoruz.
  4. Benim 16 yaprağım olduğu için 8 alta 8 de üst olacak biçimde ikiye ayırdım( kendi yaprak sayınıza göre de ayarlayabilirsiniz).
  5. 8. Yaprağına kadar bu bu süreci uyguluyorum 8 yaprağa geldiğimde de içerisinde ceviz ekliyorum natürel siz fındık fıstık da ekleyebilirsiniz bu size kalmış.
  6. Cevizleri de ekledikten daha sonra son güllaç yaprağı ne kadar ilaçlarımı tıpkı form diziyorum.
  7. Üst üste ekliyorum bu sürecini tamamladıktan daha sonra üstüne çeksin diye bir buçuk iki saat kadar dolaba kaldırıyorum.
  8. 1 buçuk iki saat sonunda dilimlere ayırıp servise hazır.
  9. İstersen üzerine fındık ,fıstık ,gül, kiraz, muz istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz bu size kalmış bir tatlının da sonuna geldik umarım beğenmişsinizdir. Bir diğer tatlı da görüşmek üzere hoşçakalın.
????Afiyet olsun????.

Ramazan Ayı’nın Lezzetli Tatlısı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı