Pudingli Tavuk Göğsü Tatlısı (2 Tatlı Bir Arada) Tanımı İçin Materyaller
Tavuk göğsü için:
Not EkleTanımı Yazdır
Pudingli Tavuk Göğsü Tatlısı (2 Tatlı Bir Arada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram tereyağı (yoksa margarin de ola bilir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket Dr.Oetker kakaolu puding
- 1 litre süt (siz paketin üzerindeki ölçüye dikkat ederek sütü ek ede bilirsiniz)
- Yarım çay bardağı damla çikolata (yoksa kullanmayadabilirsiniz)
- Kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü için birinci vakit içinderda tereyağını tencereye alıp eritiyoruz.
- Büsbütün eridikten daha sonra unumuzu ekliyoruz.
- Unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Helva kıvamına geldiği vakit karıştırarak sütü eklemeye devam ediyoruz.
- Süt soğuk olduğu için topaklanmalar olacaktır, çırpma teli ile devamlı olarak karıştırın.
- ondan sonrasında blenderden geçireceğimiz için topaklanmaları sorun etmeyin.
- Şekeri de ek ettikten daha sonra kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz.
- Blender yardımı ile 2-üç boyutluakika kadar çırpıyoruz. Tam pürüzsüz bir kıvam alması lazım tatlımızın en değerli püf noktası bu zira.
- Sunum yapacağımız kaba aktarıp oda sıcaklığını aldıktan daha sonra 30 dakika kadar dolapta bekletiyoruz.
- Puding hazırlamasına başlayabiliriz.Benim kullandığım paket 1 litre süt ile hazırlanıyordu. Siz kullanacağınız Dr.Oetker puding paketinin üzerindeki süt ölçüsünü denetim ederek yapmaya başlayın.
- Ocağa aldığımız tencerenin içine sütümüzü ekleyip pudingimizi de aktararak karıştırmaya devam ediyoruz kaynayıncayadek karıştırıyoruz.
- Koyu kıvama geldiği vakit yarım çay bardağı damla çikolatamızı ek edip güzelce karıştırdıktan daha sonra ocaktan alıyoruz.
- Dolapa koyduğumuz tavuk göğsünü çıkarıyoruz kıvamını denetim etmek için parmağımızla tatlıya dokunuyoruz yapışmıyorsa şayet pudingi ekleye biliriz.
- Dilerseniz ortasına fıstık fındık ve s. ekleye bilirsiniz????.
- Pudingi aktardıktan daha sonra spatula yardımı ile düzleştiriyoruz.
- Dolapta bir kaç saat dinlendiriyoruz.
- Servis edeceğimiz vakit üstüne kakao tozu serpiyoruz. Sevmeyenler kakao yerine öbür bişeyle süsleye bilirsiniz. ????Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.
Pudingli Tavuk Göğsü Tatlısı (2 Tatlı Bir Arada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı