Pratik Burma Baklava (Cevız Ve İrmikli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklava yufka (Ben 28 tane kullandım )
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 3 yemek kaşığı irmik
- 4 su bardağı şeker
- 4 buçuk su bardağı su
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için su şeker tencereye koyup, ocağa alalım orta ara karıştırıp kaynayana kadar bekleyelim. Kaynayınca ocağı orta ateşte alıp 20 dakika kaynatalım. Limonu ek edip, 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritelim köpük var ise tülbent yardımı ile süzelim içine sıvı yağı ekleyelim baklava yapma vakti geldi 2 yufka tezgaha alalım (Ben tek tek yağlanmayıp bu form yapıyorum)
- Yağdan bir fırça yardımı ile üzerine biraz serpelim, sonrasındasında bir çay bardağı irmik alıp yufkanın üzerinde gezdirelim çabucak sonrasında oklavayı yufkanın kısa tarafına koyup bir barça üzerine atalım.
- Uzunlamasına dövülmüş cevizden koyup, güzelce oklavayla saralım. Akabinde iki tarafınca bastırarak burma biçimini verelim oklavayı ortasından çıkarıp yağlanmış tepsimize koyalım .
- böyle bütün yufkayı yapalım, daha sonra dilimleyip kalan yağı üzerine güzelce sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirelim daha sonra fırından çıkarıp yarım saat soğumaya bırakalım.
- ondan sonrasında soğuk şerbeti üzerine dökelim en az 4 saat bekletip servis edebilirsiniz (Baklava ve şerbet soğuk olunca daha çıtır çıtır oluyor baklava) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????