Ethereum
New member
Zaki için bu, kaçırdığı üçüncü randevu
İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaya ilişkin paylaşımları nedeniyle tartışmaların odağında yer alan Zeki için bu, kaçırdığı üçüncü randevu. Aslında Barış Festivali öncesinde “Che Tempo che fa”ya konuk katılım ve Torino’daki Serming Arsenale della Pace’de kitabının sunumu iptal edilmişti.
Kitabın tanıtımı için başka bir mekan bulundu
Serming Barış Arsenalindeki sunumun iptal edilmesinin ardından Kitap Fuarı başka bir yer buldu. Zaki, “Düşler ve Özgürlük Yanılsamaları – Benim Hikayem” adlı çalışmasını 17 Ekim’de yine Torino’da Hiroşima Mon Amour’da sunacak. Yeni yönetmen Annalena Benini, Kitap Fuarı’nın tarihi kurucuları Angelo Pezzana ve Guido Accornero’nun kendisini “bu bireyle olan mesafesini en tutarlı şekilde ortaya koymaya” davet eden “baskılarına” boyun eğmedi çünkü “Zaki Demokratik bir devleti yok etmek ve onu haritadan silmek için İran tarafından finanse edilen uluslararası hareketi yüceltiyor.”
Anlaşmazlık gönderileri
7 Ekim’de, yani Hamas’ın İsrail’e saldırmasından birkaç saat sonra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki sivillere bombalanacak binaları boşaltma tavsiyesini paylaşan Zeki, şu yorumu yaptı: “Bir seri katil, Uluslararası sözleşmelere saygılı uluslararası toplumu sivillerin öldürülmesini yasallaştırmaya ikna edin… Nereye gidebilirler!!!”. Mısırlı araştırmacı, Netanyahu ve İsrail’i eleştiren çok sayıda tweet ve retweet karşısında, Hamas saldırısına yalnızca bir kez değindiği için kınandı.
Zeki’nin mektubu: “Çatışmayla ilgisi olmayan sivillere yönelik şiddeti reddediyorum”
Tartışmanın ardından Zeki, kendisine yazdığı bir mektupta kendi konumunu açıklığa kavuşturmak istedi. Cumhuriyet. “Hiçbir zaman dini ilham alan herhangi bir hareketi veya partiyi desteklemedim ve Mısır’ın içindeki veya dışındaki kişisel geçmişime atıfta bulunuyorum” dedi. Bazıları “paylaşımlarımda bu çatışmaya dahil olmayan savunmasız bir sivile, kadına veya çocuğa karşı uygulanan veya uygulanan herhangi bir şiddet biçimini reddettiğimi hemen belirtmediğim için beni suçlayabilir”. Her halükarda, “Şiddete, yasadışı yerleşimlere veya cinayetlere karışmayan İsrailli veya Filistinli herhangi bir sivilin öldürülmesine veya saldırganlığına karşıyım.” Zaki, “her zaman mazlumların ve terkedilenlerin yanında olduğunu ve her zaman da öyle olacağını” belirtti.
Araştırmacı için”Filistinlilerin birçok hakkı reddedildi gerçeğinden başlayarak tarih boyunca Gazze tam tecrit altında, açık hava hapishanesiFilistinlilerin hareket özgürlüğüne sahip olmadığı, seyahat edemediği, iş imkânına sahip olmadığı ve hatta su, elektrik gibi temel kaynakları bile sağlayamadığı gerçeğiyle son buluyor.
Şimdi “barış değerini desteklemenin tam zamanı ve masum can kayıplarını önleyecek barışçıl bir siyasi çözüm aramak”, “Gazze Şeridi’ne vazgeçilmez insani yardım sağlamak ve rehinelerin güvenliğini ve zarar görmeden ailelerine geri dönmelerini garanti altına almak”. Sonuç olarak aktivist, umduğunu söyledi”kaçırılan İtalyanların geri dönebileceğini ailelerinden sağ salim mümkün olan en kısa sürede”