Orman Meyveli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
Tavuk göğsü için :
Not EkleTanımı Yazdır
Orman Meyveli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü için :
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- Hazır paket orman meyveli sos
- Bisküvi
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü için :Tencereye 125 gram margarin ya da tereyağı alınır.Ben tereyağ kullanıyorum.
- Tereyağ eriyince çabucak 1 su bardağı un katılır ve tel çırpıcı ile süratli biçimde 2-3 dakika kavrulur.
- çabucak sonrasında peşine pirinç unu katılır karıştırıldıktan daha sonra yavaşça çırpmaya devam ederek 1 litre süt katılır.
- Toz şekerde katıldıktan daha sonra kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kıvam aldıktan daha sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyelim.
- Ocaktan aldıktan daha sonra daha pürüzsüz olması için tavuk göğsünü blender ile 5 dakika kadar karıştıralım. Evet tavuk göğsümüz hazır.
- Artık sosunu hazırlayalım. Ben hazır paket orman meyveli sos kullandım.Paketteki tarife göre epey daha sıradan oluyor.
- Sosumuz olduktan daha sonra elimizde hangi bisküvi var ise robottan geçirelim.
- Neyde servis edeceksek onun altına bisküvi tozunu hisse edelim, ben kuplara hazırladım.Onun üzerine tavuk göğsünü paylaştıralım.
- Son olarak sosumuzu da yaydıktan daha sonra tatlımızı soğuması için buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat daha sonra servise hazır.
Orman Meyveli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı