Nefis Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için;
- 2su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Antep fıstığı yada ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatalım. Kaynadıktan 10 dakika kadar daha sonra limon suyunu ek edelim karıştıralım ve altını kapatalım.
- Şerbet soğuk olmalı bunun için öncesinden hazırlayın ki soğusun.
- Şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Mayayı ılık süt ve ılık suyu birde şekeri ekleyerek evvel bir eritelim karıştıralım. bu türlü 5 dakika dursun.
- ondan sonrasında başka materyallerinde ekleyin güzelce çırpın. Üzerini pak bir bez ile örtün 45 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- sonrasındasında teflon tava (Yanmaz tava) ısıtın. Benim ocağım 1-9 ayarda ben 7 de pişirdim.
- Hamurumuzdan pancake yapar üzere kepçe yada hamur aparatı sayesinde tavaya dökelim. Tek taraflı pişireceğiz. Bunun için üst tarafının hamurluğu geçtiği vakit kâfi olacaktır. Çokta kurutmayın.
- Temiz bir bezi tezgaha serin ve pişen hamurları üzerine alın ve üstünü örtün düzgünce yumuşasın.
- böyle tüm hamurları pişirin. Ortada vakit buldukça taş kadayıfları dolduralım bunun için pişmiş hamuru elimize alalım.
- Kızaran tarafı alta gelecek ve biz iç harcınız pişirmesisiniz tarafa koyacağız ve kenarlarını güzelce bastırarak kapatacağız (İç tarafı tam pişirdiği için yapışacaktır)
- Tüm taş kadayıflarımız doldurduysak sırada kızartma var. Bunun için tencere yada tavaya sıvı yağ ekleyelim ben bir daha 1-9 ayarımda 7 de kızarttım.
- Yağ kızınca taş kadayıflarımız iki taraflı güzelce kızartalım. Yağdan çıkardığımız taş kadayıfları çabucak soğuk şerbete atalım. 2-3 dakika dursun ortasında ondan sonrasında çıkarın.
- Soğumaya bırakın. Servis tabağına alırken ceviz yada antep fıstığı ile süsleyin.