Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket Dr.Oetker vanilyalı pişmeyen pasta kreması ( hazırlanışını kutunun üstündeki üzere yapın fakat ben içine margarin katmadan yaptım )
- 3-4 adet muz
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 60 gram sütlü çikolata
- Toz ve pirinç fıstık ile süsledim
- İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta ve toz şekeri 5-6 dakika güzelce mikser ile çırpalım elemiş olduğumuz un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile güzelce karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye döküp spatula ile yayalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk pişirelim kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Pişen keki öbür bir yağlı kağıt üzerine alıp alt yağlı kağıdı çıkartıp rulo haline getirip saralım soğumasını bekleyelim.
- Kremayı kutunun üstündeki üzere yapalım soğuyan rulo keki açıp kekin üzerine kremayı yayıp ucuna muzları dizip saralım.
- Streç sinema ile sarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirip soğuk süt ile hazırladığımız krem şantiyi rulo kekin üzerine yayalım ( ben 2 kesime bölüp o denli üzerine kremşantiyi yaydım )
- Çatal ile çizikler atıp benmari tarzı çikolatayı eritip soğutup kremşatnin üzerine sıkıp fıstık serpip afiyetle yiyin