Muzlu Rulo Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

• 4 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
İç kreması için:

• 1 paket Dr.Oetker vanilyalı pişmeyen pasta kreması ( hazırlanışını kutunun üstündeki üzere yapın fakat ben içine margarin katmadan yaptım )
  • 3-4 adet muz
Üzeri için:

• 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için

• 60 gram sütlü çikolata
  • Toz ve pirinç fıstık ile süsledim
  • İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. 4 adet yumurta ve toz şekeri 5-6 dakika güzelce mikser ile çırpalım elemiş olduğumuz un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile güzelce karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye döküp spatula ile yayalım.
  2. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk pişirelim kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  3. Pişen keki öbür bir yağlı kağıt üzerine alıp alt yağlı kağıdı çıkartıp rulo haline getirip saralım soğumasını bekleyelim.
  4. Kremayı kutunun üstündeki üzere yapalım soğuyan rulo keki açıp kekin üzerine kremayı yayıp ucuna muzları dizip saralım.
  5. Streç sinema ile sarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirip soğuk süt ile hazırladığımız krem şantiyi rulo kekin üzerine yayalım ( ben 2 kesime bölüp o denli üzerine kremşantiyi yaydım )
  6. Çatal ile çizikler atıp benmari tarzı çikolatayı eritip soğutup kremşatnin üzerine sıkıp fıstık serpip afiyetle yiyin
    ❤
    .
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı