Muzlu Magnolia Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi karışımı için:
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi karışımı için:
- 1l süt
- 4 yemek kaşığı un
- 100ml süt kreması
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket eti burçak bisküvi(başka bir bisküvi markası da kullanabilirsiniz)
- 3 adet muz(tatlının içine koyacağınız meyveyi kendi zevkinize göre seçebilirsiniz)
- yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda uygun bir tencereye sırasıyla 1 l süt, 1 adet yumurta, 1 su bardağından az toz şeker,4 yemek kaşığı un ve 100ml süt kremasını ekliyoruz.
- Bu materyalleri ekledikten daha sonra ocağa almadan evvel muhallebimizde topak olmaması için el çırpıcısı ile çırpıyoruz, daha sonra ocağa alıyoruz.
- Muhallebimizin başından ayrılmayıp kaynayana kadar karıştırıyoruz, tabanı tutmasın malum.
- Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. sonrasındasında güzelce kıvam alması için ocakta kısık ateşte biraz daha pişiriyoruz. (yaklaşık 2. 30 dakika kadar).
- Kaynarken bizde kuplarımızı hazırlayalım (Ben bu tatlıyı kuplarda yaptım ama siz isterseniz tepside de yapabilirsiniz. ) pişirdiğimiz muhallebiyi kuplarımıza döküyoruz ve artık en eğlenceli kısımdayız.
- Tatlının içine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz, ben epeyce yakışacağını düşündüğüm meyve olan muzu kullandım.
- Muzları ince ince dilimliyoruz ve istediğimiz üzere süslüyoruz. İsterseniz bu gereçleri ortasına da koyabilirsiniz büsbütün size kalmış.
- sonrasındasında cevizi ve bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve muhallebimizi istediğimiz üzere süslüyoruz.
- Birinci sıcağı çıktıktan daha sonra dolapta ağzı kapalı bir biçimde yaklaşık 1 saat bekletiyoruz vee tanımımızın sonuna geldik. Umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ????