Muzlu Magnolia

Leila

Global Mod
Global Mod
Muzlu Magnolia Tanımı İçin Materyaller

Muhallebi karışımı için:

• 1l süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100ml süt kreması
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Süsleme için;

• 1 paket eti burçak bisküvi(başka bir bisküvi markası da kullanabilirsiniz)
  • 3 adet muz(tatlının içine koyacağınız meyveyi kendi zevkinize göre seçebilirsiniz)
  • yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Muzlu Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda uygun bir tencereye sırasıyla 1 l süt, 1 adet yumurta, 1 su bardağından az toz şeker,4 yemek kaşığı un ve 100ml süt kremasını ekliyoruz.
  2. Bu materyalleri ekledikten daha sonra ocağa almadan evvel muhallebimizde topak olmaması için el çırpıcısı ile çırpıyoruz, daha sonra ocağa alıyoruz.
  3. Muhallebimizin başından ayrılmayıp kaynayana kadar karıştırıyoruz, tabanı tutmasın malum.
  4. Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. sonrasındasında güzelce kıvam alması için ocakta kısık ateşte biraz daha pişiriyoruz. (yaklaşık 2. 30 dakika kadar).
  5. Kaynarken bizde kuplarımızı hazırlayalım (Ben bu tatlıyı kuplarda yaptım ama siz isterseniz tepside de yapabilirsiniz. ) pişirdiğimiz muhallebiyi kuplarımıza döküyoruz ve artık en eğlenceli kısımdayız.
  6. Tatlının içine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz, ben epeyce yakışacağını düşündüğüm meyve olan muzu kullandım.
  7. Muzları ince ince dilimliyoruz ve istediğimiz üzere süslüyoruz. İsterseniz bu gereçleri ortasına da koyabilirsiniz büsbütün size kalmış.
  8. sonrasındasında cevizi ve bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve muhallebimizi istediğimiz üzere süslüyoruz.
  9. Birinci sıcağı çıktıktan daha sonra dolapta ağzı kapalı bir biçimde yaklaşık 1 saat bekletiyoruz vee tanımımızın sonuna geldik. Umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ????
    ❤
    .
Muzlu Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı