Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300-350 gram kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker (1 parmaktan az kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema(200ml)
- antep fıstığı
- Çilek yahut dondurulmuş vişne
- İsteğe bağlı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1. Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının üretimine başlayalım. Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). (ben hazır kavrulmuş ince kadayıf kullandım)
- Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Son olarak cevizi ek edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (kadayıfları ocaktan aldıktan daha sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o niçinle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın).
- 2. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar daha sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
- çabucak sonrasında vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir imaj alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
- Tatlımızı soğumaya bırakalım tatlı oda ısısında ılındıktan daha sonra buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.