Meyveli Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Muz, kivi, çilek
- Kenarlari kaplamak için fındık
- Krem şanti iki paket
- Bir paket çikolata doğrayıp içine koyulacak
- Bir buçuk su bardağı krem şanti için süt
- Dileğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar evvela bir kaba yumurta sarısını alalım bir kabada beyazını birinci olarak bir cimdik tuz ile beyazını çırpalım, köpük köpük olana kadar.
- sonrasındasında sarısını çırpmaya başlayalım azar azar şekeri ekleyerek 10 dk kadar çırpalım.
- Yarım çay bardağı ılık suyumuzu ekledikten daha sonrada 2 dk daha çırpalım en son da bu karışıma yumurtanın beyazınıza spatula ile yavaş yavaş ekledikten daha sonra düzgünce karıştıralım.
- Eklediğimiz kuru malzemeleride karıştırıp kekimize azar azar eleyerek ilave edelim yeterlice karıştırdıktan daha sonra kelepçeli kalıba döküp 170 derece fırına atıyoruz 35-40 dk ortası keki pişip pişmediğini denetim edip çıkaralım.
- Pandispanya hazır soğumasını bekleyelim, pandispanyamızı iki eşit bir biçimde böldükten daha sonra süt ile ıslatalım.
- Süt ile çırptığımız kremşantimizi bir kısmını üstüne yayıp üstüne meyvelerimiz ve çikolatamızı ekledikten daha sonra ikinci kat kekimizi koyup dışını krem şanti ile kapladıktan daha sonra dilediğimiz üzere süsleyelim.
- Ben etrafına fındık kırığı serptim yapacaklara afiyet olsun