Medovik Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 100 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı bal
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 3.5 su bardağı un
- 600 ml süt kreması
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı bal
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlamakla başlayalım. Kremayı pudra şekerini ve balı ekleyip krema koyu bir kıvam alana kadar mikser sayesinde çırpalım.
- Üzerini kapatıp buzdolabında bekletelim. Hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar düzgünce çırpalım.
- Bir tavada tereyağını eritelim, üzerine balı ve karbonatı koyalım ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler olduğunu nazaranceksiniz. Bu karışımı çırptığımız yumurta ve şeker karışımının içine ek edelim.
- Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edelim. 3. 5 su bardağı un ek ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekecek.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve süratlice rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 modüle keselim.
- Her parçayı unlu bir tabanda merdane sayesinde açalım. Bir yemek tabağı yahut tencere kapağı büyüklüğünde açmanız kâfi olacaktır.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamurları tek tek pişirelim. Üzerine çatalla delikler açalım fazla kabarmasın (pişmesi 4-5 dakika sürüyor. Öteki hamuru açana kadar pişmiş oluyor).
- Kızartmasına fırsat vermeden yavaşça pembeleşince hamurları fırından çıkaralım. Çok fazla soğumadan daire biçiminde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı zıt yatırıp bıçakla kenarları keselim.
- Kenarlardan kalan modülleri da bir kasede biriktirelim. 8 bezeyide bu türlü hazırlayalım. Dolaptaki kremayı çıkarıp birinci hamurun üzerine çokça yayalım. 8 katı bu türlü ortalarına krema sürerek (ortalama 3 yemek kaşığı) tamamlayalım.
- Kalan kremayı yanlarını ve üzerini kapatacak biçimde kaplayalım. Kenara ayırdığımız kekparçalarını robottan hayli ince olmayacak biçimde çekelim. Pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
- Pastanın üzerine değmeyecek biçimde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim sonraki gün üzerine bal dökerek servis edebilirsiniz (tarifte yok ancak ben üzeri için birazda ceviz kullandım) epeyce oldukça beğenilen bir tanım oldu deneyeceklere afiyet olsun.