Manevra, Salvini-Landini grevde çatıştı

Ethereum

New member
“Hükümetin 25 aylık varlığı boyunca 518 ulusal ve bölgelerarası grev ilan edildi, bunların 374'ü fiili olarak ayda ortalama 15 grev olarak gerçekleşti. Önceki hükümetlerle karşılaştırıldığında bu, son 7'nin en yüksek ortalamasıdır. Renzi hükümetinin 34 ayı boyunca sendikaların dikkati daha da dağılmıştı çünkü ayda 8 olmak üzere 280 grev yapılıyordu.” Matteo Salvini, CGIL ve UIL'nin 29 Kasım Cuma günü ilan ettiği Manevraya karşı genel grev karşısında sendikalara yönelik bir kazı yapmak için Senato'daki Birlik sorusundan yararlanıyor. “Rakamlar bana açık görünüyor: Hiçbir zaman bu hükümete karşı bu kadar çok grev olmadı. Salvini, Maurizio Landini'ye atıfta bulunarak, birileri toplumsal isyan çağrısı yapıyor diyor. Grevler kurallara uygun olarak yapılırsa endişelenmeyin, aksi halde ben Önümüzdeki birkaç saat içinde zaman aralığını sınırlamak için, muhtemelen ihtiyati tedbir de dahil olmak üzere bizzat müdahale edeceğiz”. Landini'nin elindeki maaş verileriyle 29 Kasım grevini sunduğu gün, CGIL ile uzak bir anlaşmazlık. CGIL lideri şunu belirtiyor: “Genel grev ilanı kurallarına tamamen saygı gösterdik. Salvini'nin vahşi derken neyi kastettiğini bilmiyorum, belki de bu terim otobiyografikti…”.