Limonlu Ve Çilekli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Alt tabanı için ;
Not EkleTanımı Yazdır
Alt tabanı için ;
- 2 paket vanilyalı burçak bisküvi
- 125 gram margarin
- 600 gram labne
- 200 gram sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 100 gram çilek
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağına yakın su
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağına yakın su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığı ucu ile zerdeçal
- Çilek ve limon dilimleri
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kek kalıbımızın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip etrafını ise alüminyum folyo ile kaplayalım.
- Bisküviler robottan çekip, erittiğimiz margarini ,bisküvi ile karıştırıp yedirelim ve kek kalıbına kaşık yada bardak ile bastıra bastıra düzeltelim.
- 40 dk dolapta bekletelim .
- çabucak sonrasında fırını 160 derecede fansız ayarda açalım, bakın burası hayli değerli kesinlikle fansız ayarda olacak.
- Fırın tepsisine su doldurup alt tabana yerleştirelim, bu cheescaken çatlamaması için değerli.
- Kreması için labne ve kremayı alıp çırpalım, çabucak sonrasında nişasta, un, vanilya ve şeker ekleyip yeniden çırpalım .
- Bu süreçten daha sonra mikseri bırakıp tel çırpıcı ile çırpalım.
- Kesinlikle yumurtaları tek tek kırıp karıştıralım, fazla karıştırmayın ancak yalnızca yumurta kaybolsun kâfi ,teker teker ekleyip çırpın.
- Hazırlanan kremayı kek kalıbına aktarıp fırına verelim.
- 55 dk boyunca asla fırın kapağını açmayın en son cheescaken üzeri yavaşça kızardığında ve krema sallanmıyorsa olmuş demektir .
- Fırını kapayın kapağı 30 dk açık bırakın cheescake yarım saatte fırında kapağı açık biçimde beklesin, mühlet sonunda çıkarıp büsbütün soğuduktan daha sonra sosları hazırlamaya başlayalım.
- Çilek sosu için çikekleri robottan çekip tencereye alın, üzerine su, şeker ,nişasta, ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
- sonrasındasında pürüzsüz olması için blenderden çekin kıvamı koyu gelirse az su ile açabilirsiniz.
- Cheescake fotoğrafta görüldüğü üzere ortasına bir karton kesip yerleştirin ,bu sosları dökerken işinizi kolaylaştırmak için.
- Çilek sosumuz ılındıktan daha sonra cheescaken üzeine dikkatli bir biçimde yayın.
- ondan sonrasında limon sosu ortasında bütün materyalleri tencereye alıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Oda koyu ise su ile açın ılındıktan daha sonra cheescaken öteki kısmına yayın ve en son dilediğiniz üzere süsleyin .
- Ben çilek ve limon dilimleri kullandım ,ha bu ortada size ufak bir ipucu vereyim????????limon ve çilekleri üzerine yerleştirirken kürdan ile tutturabilirsiniz ben o denli yaptım ????????.